Javier Bardem és considerat com un dels actors espanyols més reconeguts internacionalment. Guanyador d’un Óscar, un Globus d’Or, cinc Goyes... Els premis al seu currículum es van sobreposant, sent les seves actuacions aclamades per la crítica. Els millors directors de cinema l’han demanat i han treballat amb ell...

És per això que ara ha donat la cara per Woody Allen, acusat d’assetjar sexualment la seva filla. Bardem ha assegurat que seguiria treballant amb ell si li oferís un paper que l’interessés, sorprenent a molts: “No em considero ningú per dir si Allen és culpable o no. Va haver-hi un judici i el jutge va dictaminar que era innocent. Estic d’acord amb aquest judici. Treballaria amb ell si m’agradés el paper. Des del punt de vista de la justícia, la situació és exactament la mateixa que quan vaig començar amb ell el 2007”.

Bardem i Woody Allen  wikimedai

Flickr

Enguany als Estats Units ha agafat molt de pes el moviment en contra de l’assetjament sexual. I com que l’actor és conscient de la repercussió que podrien tenir aquestes declaracions a favor del director a Le Parisien, ha decidit curar-se en salut. Com? Assegurant que està a favor de totes les campanyes que s’han iniciat: “El moviment #Metoo és genial, però s’ha d’anar amb compte amb aquests assajos públics”.

La carrera de Bardem és increïble, però s’ha guanyat molts detractors en anar fora d’Espanya a guanyar-se la vida. Des d’un principi va apostar pel cinema americà, desprestigiant públicament l’espanyol. I ara ha afegit un pensament que no farà que la seva imatge millori, mostrant-se molt crític amb la cultura que hi ha al país: “A Espanya a la gent només li interessa el futbol. Quan dius que ets artista et miren com si haguessis fet alguna cosa dolenta”.

JavierBardem wikimedia

Wikimedia

Això ho ha dit des de França, posant pels núvols la mentalitat d’allà. El periodista li preguntava pel premi que ha rebut la seva dona Penélope Cruz recentment, un César honorífic a la seva carrera. I com contestava ell? Criticant Espanya: “Penélope estava molt commoguda. França valora la cultura, la identitat i la indústria. Però quan vam tornar a Madrid, on vivim, ningú va parlar del seu César”. 

Les paraules han fet que Twitter es bolqui a criticar-lo, acusant-lo de fer més cas al seu interès propi que als principis: “Que no ens vengui històries, ell va al negoci”, “També treballaries amb un director feixista?”, “A la gent a Espanya li fa mal que els presumptes personatges de la cultura els desprestigiïn, això es tradueix en indiferència” o “El futbol és un art i el teu cinema molt dolent” és el més suau que li han dit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat