Per fi ha arribat el dia. Sis mesos després que descobrís gràcies a Twitter que té lipedema, Itziar Castro passa per quiròfan aquest dimecres per operar-se. Quan va ser diagnosticada a l’abril, l’actriu de Vis a vis es va posar en mans d’uns especialistes per baixar de pes i que poguessin intervenir-la. I en tot aquest temps ha aconseguit perdre 15kg i reduir el volum de les cames 15cm. Però no ha estat suficient, i malgrat que estava previst fer-li la cirurgia a les extremitats inferiors, els doctors han recomanat un canvi de plans.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Itziar Castro (@itziarcastro) el

El lipedema és una patologia genètica i molt dolorosa, que pateix l’11% de les dones a Espanya. Les cèl·lules malaltes acumulen greix a les cames i els braços, i provoca pesadesa, hematomes i, fins i tot, infeccions. La ideal inicial era operar-la en dues fases, primer la meitat inferior i després la part de dalt. De fet el preoperatori ha anat en aquesta direcció. A més d’una estricta dieta antiinflamatòria, Castro s’ha sotmès a uns drenatges limfàtics que l’han ajudat a baixar de pes i que havien de fer possible la cirurgia primer a les cames. Quan aquest dimecres ha arribat a la clínica de Madrid on l’operaran, els metges li han dit que val més fer-ho a l’inrevés i que li operaran les cames quan perdi més pes. “Em faran els braços. En principi anàvem a fer primer les cames i passat el temps, els braços. Però el doctor ha considerat que encara no era bon moment per a les cames, que falta una mica més de drenatge, temps i baixada de pes perquè no hi hagi complicacions”, ha explicat.

Aquestes han estat les últimes paraules que Itziar Castro ha adreçat als fans, a través d’Instagram, abans de l’operació. Una intervenció que, ella mateixa ha deixat clar més d’una vegada, és per salut i no per estètica.