Irene Montalà és una de les actrius més estimades pel públic català. La filla de la també actriu i excel·lent dobladora, Mercè Montalà, va aparèixer a les nostres vides i a les nostres pantalles ja fa molts anys, fent el paper de la Júlia a la recordada Poble Nou, la mare de tots els serials de TV3. Aquell tret de sortida fulgurant va donar pas a una carrera ferma, plena d'èxits i de tries encertades, on ha demostrat el carisma, la fotogènia i el tremendíssim talent que té davant càmeres aquesta intèrpret que ara acaba de fer 46 anys. Montalà té un currículum de traca, ha participat a nombroses sèries, pel·lícules i obres de teatre, algunes de molt recordades. En televisió, i també a TV3, l'hem vista a La Rosa, Sitges, Temps de silenci, Mirall trencat, Mar de fons o Nit i dia. En cadenes estatals, en produccions com Cuéntame, Herederos, El internado, El barco, Hermanos, Félix o Presento culpable. En la gran pantalla, Amic, amat, Una casa de locos, Tu vida en 65', La mujer del anarquista o Perdona si te llamo amor. La darrera, un thriller que tenim moltes ganes de veure i que ha acabat de rodar fa només unes setmanes, El faro, al costat d'Hugo Silva. També té pendent d'estrenar al setembre, a Prime Video, la sèrie Un asunto privado, sobre investigacions criminals a la Galícia dels anys 40.

Sempre amb un somriure d'orella a orella, sempre optimista, la Irene aprofita qualsevol instant que li regala la vida per assaborir-lo al màxim i deixar-ne constància. Sensacional va ser una publicació que va fer fa poc quan la va enxampar una tempesta enmig del camp i ella, enlloc de renegar, el que va fer va ser gaudir-ne al màxim i agrair les gotes de pluja que queien damunt d'ella. Una imatge bucòlica que va recordar, com ella mateixa va dir, a Haworth, el poble del comtat anglès de West Yorkshire que s'associa irremeiablement amb les literàries germanes Emily, Charlotte i Anne Brontë.

Els recomanem que segueixin el seu compte d'Instagram, un recull de fotografies precioses d'ella i el seu entorn, on hi aboca tot allò que li ve de gust fer en qualsevol moment. Com ara, que estava voltant per un racó de món, i mirant a l'horitzó, dalt d'una escala, d'esquena i amb un vestit, s'ha immortalitzat en dues imatges que han estat molt aplaudides pels seus seguidors i col·legues de professió. Acompanyant les imatges, la mateixa Montalà no ha escrit cap paraula, només una emoticona d'una paleta de pintor. I és que certament, les dues imatges podrien ser sengles quadres, una versió montalesca de La maja vestida La maja desnuda de Goya:

irene montala vestit
Irene Montalà / @irenemontala
irene montala 1
Irene Montalà / @irenemontala
irene montala 2
Irene Montalà / @irenemontala

En veure-les, unanimitat total a la xarxa. "Meravella de fotos", "Molaaaa. Y el vestido!", "Bonito cuadro Irene". En aquestes imatges, la Irene porta una trena, però en el seu cas, seria millor parlar de monyo. Perquè l'actriu catalana té el sa costum de fer sempre el que li surt del monyo. I bé que fa. Imatges precioses. Imatges que semblen pintures. Visca l'estiu i l'art de badar. I visca la Irene.