Un dels noms propis en majúscules dels darrers dies, podríem dir que de les darreres setmanes, és, sens dubte, el del meravellós David Verdaguer. Impressionant el seu paper a Saben aquell de David Trueba, on es fica en la pell, gairebé una reproducció perfecta, del gran Eugenio, un dels humoristes més icònics del país. El seu aspecte, la seva veu, la seva mirada, tot en transporta a l'època en que la persona que millor explicava acudits del món es va convertir en una estrella i es va enamorar de la seva inseparable Conchita. Pel·lícula immensa i actuacions superbes del David i de la Carolina Yuste.

Aquest paper li ha valgut a Verdaguer tots els premis possibles. I merescudíssims. I és que després de guanyar el Premi Gaudí a la Millor Interpretació Masculina, una setmana després ha repetit amb el Premi Goya. Diumenge a Valladolid es va atorgar el guardó a aquest intèrpret que ens va acabar d'enamorar en recollir-lo, tal i com havia fet set dies abans, quan va parlar de la seva filla i va agrair el premi a la llista de noms que li va posar ella en un paperet:

Amb els dos premis a la butxaca, l'actor i presentador ha tingut una conversa deliciosa amb l'Helena Garcia Melero al Tot es mou. L'Helena li diu, i ens diu als espectadors: "Hem de parlar d'aquesta obra, us encantarà, la disfrutareu". Fa referència a Elling, l'obra que es pot veure a la sala Villarroel de Barcelona fins el 6 d'abril, amb el David i l'Albert Prat, sobre dos amics que es coneixen a un centre psiquiàtric. Preciosa i imprescindible.

melero3
Helena Garcia Melero i David Verdaguer / TV3
melero2
Helena Garcia Melero i David Verdaguer / TV3

El David és d'aquelles persones que es fan estimar. Els que el coneixen diuen d'ell que és un tros de pa. I davant càmeres, té una veracitat, una bonhomia i un sentit de l'humor que s'agraeixen. Ja porta molt de temps comunicant, als primers anys, col·laborant en programes de TV i des de fa uns anys, molt centrat en la seva faceta com a actor en pel·lícules i obres. 10.000 kms, Estiu 1993, Lo dejo cuando quiera, Els dies que vindran o Uno para todos en la gran pantalla. A TV3, són moltes les ocasions en que l'hem gaudit, però especialment recordat és el seu pas per l'APM? fent de 'reporter del bigoti' o més recentment presentant el programa Tabús, tot i que també ha sortit a Plats bruts, El cor de la ciutat, Ventdelplà, Crackòvia, La sagrada família o Nit i dia.

verdaguer
David Verdaguer a l''APM?' / TV3
verdaguer2
David Verdaguer a 'Tabús' / TV3

Ara, xerrant xerrant amb la Melero, ha deixat caure, com qui no vol la cosa, que torna a TV3. Se li ha escapat en un moment que l'Helena li pregunta per quins altres projectes té en ment: "Faré una sèrie per aquesta casa, aquesta santa casa, TV3...". L'Helena se sorprèn: "...ja es pot...(dir)?". I ell posa cara d'entremaliat i veu que potser ha parlat una mica del compte, però se li perdona tot: "Crec que no es pot dir, però ja ho he dit, soc una basura de persona, soc un bocas", diu sorneguer. Això sí, "té títol, però no te'l puc dir, Melero... Comença per 'E', que és un article: 'El...' i falta lo altre. Si tot va bé".

verdaguer3
David Verdaguer / TV3

Anirà bé segur, i més, si compten amb ell al repartiment. Ganes de tornar a veure'l a TV3, i en ficció. David Verdaguer, meravellós.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!