David Selvas és, a banda d'un meravellós actor i director, una persona que no es calla (i bé que fa), quan veu alguna injustícia al seu voltant. Alça la veu quan cal i no es mossega la llengua per deixar les coses clares i per defensar allò en el que ell creu i assenyalar els feixistes, els assetjadors, els intolerants, els masclistes o els homòfobs. Ho va fer recentment parlant de l'Alexia Putellas. I ho ha tornat a fer parlant d'un actor que ha rebut una infame agressió homòfoba. L'inoblidable Fèlix Montsolís de Nissaga de poder és dels que parla clar. Només cal veure el vídeo meravellós que té fixat permanentment al seu timeline de Twitter, X o com es digui ara la xarxa de l'ocellet.

selvasdavid 239515484 135235282103622 3383472270057153861 n
David Selvas / @selvasdavid

Selvas, en parella amb un home i amb qui tenen una filla preciosa, deia en veure'l: "Em REPRESENTAAAAAAA TAAAANT!!!!". Es tractava d'unes imatges sensacionals del març del 2001 d'un nen amb els seus dos pares. Un d'ells diu: "Una pregunta que ens fan sempre com a família LGTB és: Quin és el pare de debò?". Una pregunta abjecta. Però lamentablement real. I que han sentit moltíssimes vegades. I potser també el David i la seva parella. Responia el fill: "Quina mena de pregunta és aquesta??? Els dos són pares de veritat!!""Qui és aquest?", li pregunta un dels pares. "My daddy" (el meu pare). "I qui és aquest?", li torna a preguntar, enfocant-lo la càmera a ell. "My papa" (el meu papa), respon orgullós el nen, que deixa anar un demolidor final: "End of story" (fi de la història).

Per desgràcia, continua havent-hi indesitjables. I el més trist, és que molts no només fan preguntes lamentables com la que han de suportar sovint aquests dos homes i el seu fill, sinó que van una passa més enllà i deixen anar tota la seva homofòbia, transfòbia, LGTBIfòbia i d'altres fòbies similars en forma de vomitives i miserables agressions físiques i/o verbals als que no són com ells. Machirulos infectes que van per la vida atonyinant al personal i que haurien d'estar tots a la presó. I és el que li ha passat a un actor català, Roberto G. Alonso. El protagonista de l'espectacle Jo, travesti, ha estat agredit quan anava pel carrer i es dirigia a la roda de premsa de presentació de la temporada de l'obra de la Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures.

jo travesti roberto g alonso preferida 3may zircus h 0
Roberto G. Alonso a 'Jo, travesti' / @robertogalonso

Segons ha denunciat el director teatral Josep Maria Miró, una persona, per dir-li d'alguna manera, quan en realitat hauríem de dir-li un desgraciat, "l'ha insultat, l'ha estirat dels cabells i l'ha tirat al terra clavant-li cops de puny i de peu i mentre li deia maricón i l'insultava". No és la primera vegada que Alonso pateix una agressió d'aquesta mena. Fa deu anys va patir una agressió encara més violenta. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i Alonso ha anat a un CAP i a comissaria per denunciar els fets. Com diu Miró, "El 2023 hi ha gent que creu que no fa falta el dia de l'orgull, continuar fent pedagogia o impulsar mesures polítiques per protegir la comunitat LGTBI. Sí que calen perquè hi ha qui els molesta i no accepten la diferència i l’agredeixen. Hi ha desconeguts, energúmens, que es van perdre en algun punt de l’evolució humana, social, cívica i ètica, que es creuen amb el dret de fotre una hòstia a plena llum del dia simplement perquè no els agrada algú, un gest o com va vestit".

Selvas se n'ha fet ressò i ha estat encara més explícit en la seva queixa. L'actor i director ha esclatat, amb raó, i ha dit que ja n'hi ha prou d'aquest color. Un demolidor: "Putos fatxes de merda!! Totes i tots som Roberto G. Alonso!!! Tots els ànims del món, amic, k ben aviat et puguis tornar a posar els talons i ballis i cantis més fort que mai!!".

Ens sumem a la gran quantitat de missatges de suport. Com bé diu el David, tots som Roberto G. Alonso.