L'actor Dani Rovira, que actualment torna a triomfar a la gran pantalla amb Superlópez, no té, però, motius per somriure. Ni ell ni qualsevol amb dos dits de front i un mínim d'humanitat. Les imatges de Sota, la gossa morta, executada per un membre de la Guàrdia Urbana en plena Gran Via de Barcelona, enmig d'un bassal de sang, mentre detenien el seu propietari, un noi sense sostre, encara estan molt presents. 

gos mort sota guardia urbana

L'agent de la Guàrdia Urbana que va disparar la gossa diu que no tenia cap més opció i que va actuar "en defensa de la seva integritat física", perquè segons diu, l'estava atacant. En un comunicat, el cos ha lamentat la mort de l'animal i ha justificat l'actuació del policia, que ha causat baixa mèdica per les lesions rebudes.

El protagonista d'Ocho apellidos vascos ha convertit les xarxes socials en un espai on declara el seu amor i la seva passió pels animals, especialment pels gossos, i constantment se les té amb qui els abandona o comet alguna brutalitat contra ells. Rovira té tres gossos, Buyo, Carapapa i Lobo, i no dubta en fer-los-hi fotos i compartir-les al seu compte d'Instagram:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Amo a estos dos perros y medio. #MediaCara #Lobo #Buyo

A post shared by @ danirovira on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Decepcionado por lo poco que se ha hablado de #Carapapa en la Alfombra Roja. @academiadecine

A post shared by @ danirovira on

Per algú com ell, el que ha passat amb la gossa Sota ha estat la gota que ha fet vessar el got del seu caràcter afable i alegre. Ara no està per bromes. Perquè dos dies després de la mort de l'animal, l'actor ha escrit un duríssim tuit explicant què faria si algun policia disparés contra un dels seus tres gossos... Millor que no passi, perquè tal i com ell diu, es guanyaria alguna nit al calabós:

"Patada en la boca y los dientes en la mano". Una virulència verbal i física fruit d'una indignació màxima per un fet lamentable, a més que a hores d'ara no convencen a ningú les explicacions que han donat des de la Guàrdia Urbana. Rovira no és l'únic que ha exigit responsabilitats. També Pilar Rahola o l'actor Daniel Guzmán:

"Sota", un nom que quedarà per sempre en la memòria.