Després de quatre mesos de tractament, Dani Rovira comença a sobreposar-se a la malaltia. L’actor andalús va anunciar al març que li havien diagnosticat un càncer, i des d’aleshores ha compartit públicament, en tot moment, el seu procés amb els metges i el llarg camí de la recuperació. Sense perdre mai el somriure i amb l’optimisme que el caracteritza, l’artista s’ha enfrontat al limfoma de Hodgkin, i ara enceta una nova etapa a l’hospital per a vèncer, de manera definitiva, el tumor. De tot plegat n’ha parlat a Transmite la SER, el nou programa radiofònic que el barceloní Juan Carlos Ortega presenta a l’emissora del grup PRISA.

dani rovira gtres

Dani Rovira va ser diagnosticat d'un càncer al març | GTRES

“Me noté un bulto sospechoso encima de la clavícula izquierda”, ha explicat Dani Rovira perquè els oients entenguessin com va descobrir que tenia un tumor. El protagonista d’Ocho apellidos vascos, la pel·lícula espanyola més taquillera de la història, es va posar en contacte amb uns amics metges i els va demanar l’opinió. La directriu va ser clara: havia d’anar a un hospital perquè l’avaluessin. Tot just quan Pedro Sánchez va decretar l’estat d’alarma per la Covid-19, per cert. El diagnòstic dels especialistes va ser el que el públic ja coneix, càncer. Pocs dies després començava les sessions de quimioteràpia. “Llegaba al hospital a las nueve de la mañana, me sacaban sangre para ver cómo tenía las defensas. A partir de ahí, en el laboratorio me hacían los jarabes. Eran cuatro bolsas de quimio intercaladas con bolsas de suero y algún otro medicamento. En total, litro y medio que te meten en vena. Salíamos de allí a las tres y media de la tarde. Haces amistad con la gente, no te queda otra”, ha relatat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

¿Usted desde cuándo espera? 🍐 #siemprefuerte 💪🏻

Una publicación compartida de @ danirovira el

L’etapa inicial del tractament ha anat bé. Amb vuit sessions, el limfoma ha desaparegut del seu cos i l’actor ha començat ara la fase de la radioteràpia. Una versió del tractament més suportable, afirma: “Esta es la buena porque me puedo mover un poco. No sabes lo que es la radioterapia. Te anclan a una cama, te hacen un molde que en mi caso se ajusta del pecho hacia arriba, incluida la cara, y está súperajustado. Es muy ajustado a tu figura, casi no puedes ni engordar ni adelgazar. Cuando te dan la radio estás en una cama metálica. Te anclan con ese molde para que la radiación vaya exactamente a donde tiene que ir. Son 10 minutos que no puedo ni tragar”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de @danirovira el

Malgrat el shock inicial quan va conèixer el diagnòstic, i la duresa dels últims mesos seguint el tractament, Rovira afronta l’últim tram de la radioteràpia amb optimisme. Agraïment als sanitaris que l’han acompanyat durant tot aquest temps i confessió sobre el seu nou mode de vida: “He hecho un cordón sanitario a nivel de televisión y redes sociales, para que todo lo que me llegara fuera bonito. Solo me apetecía ver comedias, a mí que me gustan mucho las películas de terror”. Molt de cinema per passar l’estona i res de prendre el sol aquest estiu. “Hago vida un poco vampírica”, bromeja. Ordre expressa dels oncòlegs, per evitar possibles efectes secundaris de la radioteràpia.