Cristina Plazas i Òscar Rabadan tenen un racó predilecte cada vegada que marxen de vacances: Viandar de la Vera. La parella d’actors és àmpliament coneguda pel públic de TV3. Ella és madrilenya i interpretava el paper de la Cristina Padró a La Riera. Ell, català. Entre el 2002 i el 2005 era en Robert d’El cor de la ciutat. Mantenen una relació sentimental i viuen junts a Barcelona amb la filla de l’actriu, que es diu Martina i té 12 anys. Comparteixen la seva vida i també una gran afició. Una activitat que compatibilitzen amb la feina al davant de les càmeres i al damunt dels escenaris. Fan oli. És per això que sempre que poden s’escapen i passen una temporada en aquest petit poble del nord de Càceres, en plena Serra de Gredos. Allà hi tenen una explotació agrària on produeixen oli d’oliva verge extra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Cristina Plazas (@crsplazas) el

Era l’any 2013 quan van decidir comprar un terreny a Extremadura i dedicar-se a l’elaboració d’aquest or líquid. Un projecte en col·laboració amb un parell d’amics, que de seguida van abandonar. Així que van quedar-se ells dos sols, treballant una hectàrea i mitja d’oliveres de la varietat manzanilla que els permet embotellar “el millor oli del món”, va afirmar literalment la mateixa Plazas en una entrevista que li van fer el 2017 pel restaurant Casa Alfonso de la capital catalana. L’han batejat amb el nom de “Garganta” i el venen en envasos de fins a 3 litres per a restaurants i persones del seu entorn. Companys de professió com els actors David Selvas o Pere Arquillué, amics íntims de la parella, es troben entre els que coneixen quin gust té l’oli 100% artesà de Plazas i Rabadan. Fins i tot han viatjat amb ells, alguna vegada, des de Catalunya, per ajudar-los en la recol·lecció.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Cristina Plazas (@crsplazas) el

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Oscar Rabadan (@osrabadan) el

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de David Selvas (@davidselvasjansana) el

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Cristina Plazas (@crsplazas) el

Des de fa setmanes, la parella és a la seva finca extremenya fent la poda dels arbres i recollint les olives. Un procés manual de selecció del fruit i posterior premsat, que cada any els dona més de 300 litres d’oli, i que en aquests dies del mes de juliol comparteixen amb detall a les xarxes socials:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aquí yo, siendo feliz... #aceitegarganta #viandardelavera #extremadura

Una publicación compartida de Cristina Plazas (@crsplazas) el

La llavor ja està plantada. Només falta que ells vulguin fer un altre salt, ampliar el negoci i esdevenir una parella de terratinents oleícoles. L’oli de TV3 fet a Extremadura.