Els aficionats (i els que s'hi dediquen) a la tauromàquia acostumen a tenir un tret distintiu: posen el crit al cel quan algú els hi diu que deixin de matar, torturar animals i fer-ne un espectacle, i en canvi, ells continuen tan orgullosos quan veuen l'animal davant seu patint de mala manera. A més, a les espanyes hi ha alguns espècimens que provoquen vergonya aliena cada vegada que obren la boca, tuf de ranci i de naftalina, idees de cromanyó i un to ultra que tomba. D'exemples, n'hi ha a cabassos: Juan José Padilla, Morante de la Puebla (amic íntim de Santiago Abascal) o Fran Rivera... I no hem d'oblidar el seu germà Cayetanootro que tal calza.

Ara el que s'ha sentit ofendidito ha estat el germà petit, un Cayetano que ha desbarrat atacant una actriu catalana per haver gosat defensar els animals i dir el que molts pensem, que prou toros. Parlem de l'excel·lent intèrpret catalana Georgina Amorós. L'actriu de Barcelona s'està forjant una sòlida carrera davant càmeres, amb alguns papers destacats en sèries i pel·lícules. Als seus 25 anys, la Georgina és molt recordada pel seu paper a Élite, fent, curiosament, de 'Cayetana', però en la petita pantalla també l'hem vista a Velvet, Bajo sospecha, Águila Roja, Seis hermanas, Benvinguts a la família, Vis a vis o la preciosa Todas las veces que nos enamoramos. En cinema, ha participat en films com Rifkin's festival de Woody Allen.

Ara, la Georgina protagonitza la darrera campanya de PETA, l'organització en defensa dels animals, tal i com se la veu en aquesta imatge, on ella, nua, davant d'uns toros i agafant un vedell en braços, reclama que s'acabi d'una vegada per totes amb el maltractament animal: "Me uno a PETA para acabar con el maltrato animal. Creemos un mundo en el que todos los seres vivos sean tratados con respeto y compasión. Las corridas de toros son cosa del pasado, deben desaparecer". Amén. Té tota la raó del món. I tal i com es llegeix, "Visquem en harmonia amb els animals. Que s'acabin les corridas de toros". Un missatge necessari i explícit.

I qui ha saltat ràpidament? Bingo. Cayetano Rivera. I ho ha fet desbarrant i passat de frenada, atacant Amorós de manera abjecta, i acusant-la que "Posa Georgina Amoros para criticar las corridas de toros haciendo ver que los toros son dóciles, y lo hacen con Photoshop porque no se atreven a hacer la foto con toros DE VERDAD! Te has llevado ese becerrillo a tu casa?? Hipocresía 100%"... S'ha de ser miserable. La xarxa l'ha posat a lloc:

Aquesta darrera usuària no ho podria haver resumit millor: "Més Georgines i menys Cayetanos". I menys corridas de toros. O més 'Cayetanas', sempre i quan siguin de ficció, com la de Élite, i les interpreti la meravellosa Georgina Amorós. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!