Si encara no són seguidors de l'actor Biel Duran a xarxes, ja triguen. Confessem que som fans de l'intèrpret, no només per la seva vessant actoral, pel seu talent davant de càmeres o damunt dels escenaris, sinó també pel que diu sovint als seus comptes, on no es mossega la llengua, tot al contrari. Des de ben petit ja ens va enamorar quan el vam veure  amb només deu anys, a La teta i la lluna de Bigas Luna. Poc després, el de Gelida va acabar de guanyar-nos el cor amb el seu paper a Nissaga de poder. Ara, a Com si fos ahir en el paper del 'Quique'. O recentment a Escape Room amb Joel Joan. Una trajectòria sòlida que demostra que té el cap molt ben moblat i sap triar bé els papers. Però on demostra tenir també molt de seny, les idees clares i que no està disposat a passar per alt segons quines coses que passen al seu voltant és a xarxes. El seu Twitter és un must d'obligat seguiment.

170209596 292168668952765 2175032396079814158 n
Biel Duran / @bielduran

Sempre atent al que passa, sempre a punt per dir-hi la seva, amb o sense ironia, de manera directa o amb sarcasme, l'actor català ha parlat clar, per exemple, respecte la llengua o el país que s'estima, i es mostra especialment demolidor quan li toquen els nassos a les espanyes sobre Catalunya o el català. Fa uns mesos, dinant en una terrassa de la Diagonal de Barcelona, explicava que els seus veïns de taula treballaven de cara al públic, en uns grans magatzems. I quin era el motiu que estiguessin tan empipats?: "Amb sobreactuada indignació, es queixen que, massa sovint, es troben clients que els parlen català". O quan Ayuso va dir una de les seves habituals bajanades perilloses : "vamos a revisar todos los libros de texto y vamos a solicitar la retirada de todos aquellos libros y textos que contengan material sectario". Resposta d'en Biel?: "Si és veritablement conscient del que està dient (em temo que sí), és terrorífic, si no ho és, també". Duran defensa Catalunya, però quan es tracta de deixar anar alguna galeta amb la mà oberta a alguna cosa que veu a Catalunya, no li tremola el pols i també ho fa. Com ara.

213778477 962414230971505 4965322049302800975 n
Biel Duran / @bielduran

On ha posat el focus? A la Costa Brava. Dalt de tot, a Begur, un dels tresors de la zona. Concretament, a la zona de Sa Riera. Una imatge l'ha fet remoure per dins, sulfurat i indignat de manera absoluta pel que ha vist en una zona on s'ha comès, a judici d'ell, i de molts altres usuaris a la xarxa, una aberració. Duran no pot ser més clar: "A qui s'ha de denunciar per la puta merda aquesta que han fet per destruir Sa Riera?":

Als que hem anat sovint a Sa Riera se'ns encongeix el cor.