Milers de treballadors que durant la pandèmia s’han queixat perquè no cobraven l’ERTO, crítiques dels sindicats al retard en la tramitació d’un ingrés mínim vital, aprovat pel govern espanyol, que han arribat a titllar de “caòtic”... ara és l’actor Biel Duran qui revela els problemes que tenen a casa amb el cobrament d’una altra prestació. En aquest cas es tracta del seu pare, que està prejubilat i que l’artista assegura que “fa dos mesos i mig que no cobra la pensió”.

Biel Duran TV3

Biel Duran denuncia que el seu pare no cobra la prejubilació des de fa dos mesos i mig | TV3

L’intèrpret de Nissaga de poder i Cites de TV3 n’està fins al capdamunt. Afirma que ningú li agafa el telèfon quan intenta fer una reclamació i que, cada vegada que ho prova a través d’internet, el remeten a una pàgina de “servei no disponible” o “error”. Una situació que ha acabat denunciant públicament al seu compte de Twitter. “Ni amb certificat, ni amb DNI digital... més de 40 anys treballant i cotitzant, i acabes abandonat pel silenci administratiu”, protesta.

Si amb això no en tingués prou, el sistema de seguretat del web li fa preguntes absurdes perquè demostri que no és un robot i permetre-li l’accés. “¿Cuál de las siguientes opciones corresponde con la palabra casa?”. Les opcions: “Cuero, sobrina, abogado, serrucho, papaya”. No té cap mena de sentit. El treuen de polleguera. Ningú no l’atén i s’ha d’entendre amb una màquina. “Tornem a començar!”. Santa paciència.