Bad Gyal ha decidit fer servir el seu nom a favor d’una causa solidària. Després d’haver esdevingut, amb només 23 anys, una de les veus amb més projecció del danchehall i el trap a nivell internacional, i ben conscient de la influència que té entre el públic més jove, la cantant de Vilassar de Mar s’ha erigit ara en una de les grans defensores dels drets de les persones migrants i dels treballadors del top manta a Catalunya.

A través d’un directe al seu Instagram aquest dimarts al vespre, l’artista ha conversat amb l’Aziz Faye, el portaveu del sindicat manter a Barcelona, que ha estat reclòs cinc cops en un centre d’internament d’estrangers (CIE), pel fet de no tenir permís de residència al territori espanyol. Una circumstància que la Bad Gyal deplora: “Los jóvenes debemos ser conscientes de que no se pueden poner tantos impedimentos para que una persona pueda acceder a los papeles. Es lo mínimo para tener una vida digna”, ha explicat. “La vida tiene sentido cuando tenemos oportunidades. Nadie es más que nadie. No puede ser que haya gente que no tenga derecho a vivir (…) Visibilizar la situación es una manera de ayudarles”. Denúncia pública per conscienciar en contra dels CIE i missatge de fraternitat que la intèrpret ha provat de fer arribar als més de 670 mil seguidors que té al seu perfil.

Aquesta no és la primera vegada que la Bad Gyal utilitza la seva fama per cridar l’atenció sobre la situació d’aquestes persones. De manera conjunta amb un altre grup de mediàtics catalans, al desembre es va sumar a la loteria mantera, els beneficis de la qual van anar destinats íntegrament a millorar les condicions de vida dels treballadors del top manta i intentar que poguessin abandonar el carrer.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat