L'escàndol després de les acusacions a Joan Ollé i d'altres docents de l'Institut del Teatre destapat pel diari Ara continua abordant-se en diferents mitjans. Després que el director teatral fos acusat d'abusador sexual i psicològic per "centenars" de testimonis d'alumnes, Ollé es va limitar a respondre amb un xulesc: "No em dono per al·ludit davant d’acusacions anònimes. Que donin la cara". 

joan olle efe

Joan Ollé (Efe)

Un dels que ja va donar la cara, immediatament després de saber-se la notícia, va ser Joel Joan. I se li va entendre tot: "Dono fe que a mi em va maltractar psicològicament fins arribar a l’insult i l’agressió verbal. Un dia li vaig tornar tots la merda i me’n vaig anar de l’assaig i no vaig tornar. Als tallers finals de carrera de l’Insti. I begut també. I no parlaré de la canya sempre tirada. 1992". I aquest dimarts, una altra de les que ho ha fet ha estat una exalumna d'Ollé, Carla Berrocal, al programa Cafè d'idees de La 2.

carla berrocal actriz institut teatre

Carla Berrocal a 'Cafè d'idees' (TVE)

Al mateix temps que l'Institut del Teatre ha apartat Ollé de la seva tasca de professor mentre durin les investigacions, el valent testimoni de la convidada per Gemma Nierga aporta més dades a una situació abjecta que, pel que sembla, es va perllongar massa en el temps sense que ningú hi posés remei. O no hi posés el remei que tocava. Comença explicant Berrocal què li va passar abans de presentar el taller final del primer curs, "que era un taller on acabàvem tots despullats, cosa bastant qüestionable, mirant enrere amb el temps", quan ella tenia només 19 anys.

carla berrocal actriz institut teatre cafe idees

Carla Berrocal a 'Cafè d'idees' (TVE)

Les frases que va rebre del professor que dirigia el taller, en aquest cas, no Ollé, ja són profundament desagradables: "Abans d'una escena em vaig apartar els cabells de la cara i ell va parar la classe i em va dir: 'A mi, si una tia m'està a punt de fer una mamada i s'aparta els cabells de la cara d'aquesta manera és que és una professional. Després em va seguir matxacant, dient que 'molestava a la vista'". Berrocal també va patir el maltractament psicològic d'Ollé, director del seu taller de final de quart, que no va parar d'"insultar-me, humiliar-me, fer-me plorar i dir-me que era una actriu pèssima". Un malson que es pot resumir tal i com ella mateixa li ha explicat a Nierga:

Un testimoni valent. I necessari. Tot el suport per a la Carla. I que les seves paraules serveixin perquè mai més cap alumna passi pel mateix que ella. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat