Orlando. Any 1993. Cinc joves nordamericans amb aptituds per la música i el ball són reclutats per formar una boy bandHowie Dorough, Brian Littrell, Nick Carter, Kevin Richardson i AJ McLean. 10 anys després, els Backstreet Boys ja eren una de les bandes més famoses del planeta. Ara la seva fama ha anat a menys, els anys passen, però ningú els hi pot treure mèrits al que van fer, si més no, al que van vendre: més de 130 milions de còpies a tot el món. Una autèntica bestiesa.

Cançons que tot i no voler, quan les escoltes indefectiblement et ve al cap la tornada. Temes que es coneix tothom, com Everybody, I want it that way, As long as you love me o Quit playing games. Van tocar el cel amb els dits, i s'hi van quedar durant una pila d'anys, guanyant fortunes i tenint tot el que volien... I això, en alguns casos, va comportar també entrar en una espiral d'addiccions. Com el que li va passar a AJ McLean.

aj mclean

AJ McLean (@backstreetboys)

Un dels membres més recordats, tant per la seva veu com pel seu look, ha tornat a parlar públicament dels greus problemes d'addicions a les drogues i a l'alcohol que va patir en plena voràgine amb el grup. Fins i tot, ha explicat que un dia estava tan enganxat que la resta de companys del grup van haver d'irrompre a casa seva "i em van abocar aigua glaçada damunt meu mentre era al llit". Un infern en forma de cocaïna i altres drogues que va començar el fatídic dia en el qual estaven gravant el videoclip del tema The call:

"Jo en aquell moment estava amb un 'amic', que està clar que ja no ho és, i m'ho va oferir. Vaig dir: 'No'. Però després ho vaig fer. Quan vaig aparèixer al plató i vaig entrar a la cadira de maquillatge, ho vaig dir a tothom. Em deia: 'Estic flipant'. I ells: 'No diguis a ningú que estàs drogat'", és el record que té McLean d'aquella guspira que ho va engegar tot. A partir d'aleshores, una addicció que va mirar de mantenir en secret i de la qual només en sabien la família, els amics i els membres del grup, com algun que el va amenaçar: "si continues drogant-te, mai més no confiaré en tu. Estàs mort per a mi".

aj mclean 2

AJ McLean i Brian Littrel (@backstreetboys)

aj mclean ara

AJ McLean, el 2019

Molts anys enganxat en un infern del que no va poder sortir fins el desembre passat, quan gràcies a la família, va decidir posar-hi fi: "El punt d'inflexió per a mi va ser quan vaig tornar a casa, la meva dona sentia l'olor a l'alè i la meva filla petita no volia seure amb mi"

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat