Aitana Ocaña és una artista de cap a peus. I això que només té 20 anys acabats de fer. Però té aquella cosa intangible, aquell duende que tenen els escollits. Omple els escenaris i té el talent que es va descobrir al món a la renovada Operación Triunfo, quedant en segona posició només per darrera de la també excepcional Amaia. Però a més a més té carisma. I simpatia. I una naturalitat que tomba. Avui qui ho ha comprovat ha estat Josep Cuní, que l'ha convidat a Aquí, amb Josep Cuní a SER Catalunya.

cuni aitana

SER Catalunya

Ha estat una conversa amable, confident, feta en un català que com ella mateixa reconeixia, "el tinc una mica oxidat. Moltes vegades m'invento les paraules, ho sento moltíssim". No hi havia res a lamentar ni pel que demanar perdó. Però a la part final, un oient ha volgut incidir en aquesta qüestió: "Quant et sentirem cantar en català?". Ella remet a que ja ho va fer per La Marató, al costat de Manu Guix. Però no seria estrany que algun dia afegís un tema en català en futurs discos.

Reconeix que viure a Madrid tant de temps li ha rovellat el català, perquè gairebé no el parla amb ningú. "Jo sempre he parlat castellà amb la família, català... amb alguns amics catalans, però poc. Però no passa res, ara vinc aquí i s'arregla". La cantant de Sant Climent de Llobregat ha anat a presentar el seu primer treball discogràfic, Spoiler, això sí, esbroncada de manera divertida per Cuní, que no estava d'acord amb el títol del disc: "Pot crear un equívoc, perquè el final no s'ha d'explicar mai". Li respon la jove cantant: "Al final és una paraula molt de la meva generació... i de la teva també, eh?". Riures a l'estudi i Aitana volent sortir del jardí on s'havia ficat.

cuni aitana2

SER Catalunya

I una anècdota curiosa, quan Aitana li va confessar que ahir a la nit, després de sopar, no podia dormir. No va parar de donar voltes pel llit i se li va fer l'hora de llevar-se, dutxar-se i agafar el tren per anar cap a l'entrevista. Aitana ha dormit poc, o gens. Potser en solidaritat amb el seu interlocutor. En Cuní també dorm poc. Però tot i matinar tant, la conversa entre tots dos ha estat desperta i deliciosa. Segur que el periodista s'ha quedat amb el seu Teléfono per tornar-la a convidar al programa algun altre dia.