Barcelona i la seva àrea metropolitana torna a veure-li les orelles al llop. L'amenaça del coronavirus, amb un increment de casos detectats, ha fet que el govern català apliqui unes mesures de contenció de la pandèmia, més enllà de 'recomanar' la població que romangui en el seu edifici. I algunes d'aquestes mesures han tornat a indignar un col·lectiu que lamentablement, semblen estar sempre a la cua de les preocupacions dels que manen: el sector cultural. Van ser els primers en tancar portes quan va esclatar la pandèmia i ara tornen a ser els primers que han de tornar a posar el pany i forrellat.

Vergés, Budó i Buch EFE

Efe

Se suspèn l'obertura al públic d'equipaments culturals com ara arxius, de locals i establiments on es desenvolupen espectacles públics, com ara teatres o cinemes. Una decisió que ha fet sulfurar molta gent que s'hi dedica. Si ja tenien la poca paciència que els quedava a punt de vessar, les decisions d'avui han estat la gota que faltava. Immediatament després de saber-se la decisió, la xarxa s'ha omplert de comentaris de persones del món cultural. I més, sabent que pel que fa als bars i terrasses, continuaran oberts, tot i que amb restriccions. Els actors i actrius catalans han esclatat:

Els ànims, molt encesos, i amb raó. Impotència, ràbia, indignació i sobretot, la frustració de nombrosos professionals que tornen a veure perillar la seva professió, de per sí, ja ferida de mort.