L'actor Sergi López és un dels actors catalans més internacionals i talentosos. Mitja Europa se'l disputa, comptar amb ell en una producció és saber que tindràs grans dosis de credibilitat, emoció i sinceritat davant la càmera. Un actoràs de cap a peus. I dels que sovint fa molt més que actuar. López es mulla, opina, avalua, diu el que pensa sobre el que li ve de gust. Sovint, sobre Catalunya. L'actor és a punt d'estrenar 'El viaje de Marta', una pel·lícula de la directora Neus Ballús que explica la història d'un viatge familiar en el que es veu la complexitat de les relacions entre Occident i l'Àfrica a través del turisme europeu a Senegal. I López ha parlat d'unes altres relacions complexes: "Si et posiciones en un lloc, els altres directament et cataloguen com radical d'un costat. És a dir, si et posiciones una mica amb la unitat d'Espanya ja ets d'extrema dreta i si et posiciones amb la independència sembla que estàs construint còctels Molotov".

Sergi Lopez Sergi Alcàzar

Sergi Alcázar

L'actor de Vilanova condemna "rotundament" tota la violència viscuda els darrers dies a Catalunya, però té molt clara una cosa: "estic més preocupat i indignat per la violència policial a Catalunya que per la ciutadana perquè la funció d'un professional de la seguretat, entrenat, és protegir i no generar més conflicte", segons paraules a Europa Press. L'actor d'El laberinto del fauno o Harry, un amigo que os quiere, el que vol és que els dos costats de l'equació tinguin "responsabilitat", però lamenta que "el que no es pot fer és quedar-callats, ajupir el cap i assumir la injustícia com si fos normal. El problema de base és la dificultat de seure a parlar de tu a tu".

sergi lopez

@neusballus

La directora del film, de la seva banda, creu que les condemnes del procés són "injustes" i es mostra absolutament desconcertada per la situació de "pèrdua de drets i llibertats, no com a catalans, sinó com a ciutadans. Els que governen han de mirar-lo amb detall i no mirar cap a un altre costat i intentar aturar-lo amb violència policial".