Anar-te'n de vacances és de les millors coses que et passen al llarg de l'any. Però també és cert que a moltes persones els produeix un enorme estrès haver de pensar a fer la maleta. De fet, l'ansietat d'esbrinar què portar de viatge i com fer que tot encaixi a la maleta pot provocar que l'inici de les teves vacances es converteixi en un episodi tens en lloc d'alguna cosa per començar a gaudir-se.

Per això, veurem a continuació els trucs que estan destinats que les arrugues de la roba o la falta d'espai no es converteixin en una tortura per a qui pateix en el procés de preparar l'equipatge per anar-se'n de vacances.

  • Enrotlla la roba i col·loca-la en primer lloc

La millor manera d'evitar les arrugues i aprofitar al màxim l'espai és utilitzar el mètode del rotllo. Col·loca la part superior de cap per avall, doblega les mànigues i enrotlla de baix cap a dalt. Per als pantalons, ajunta les cames i enrotlla-les de cintura per a baix. Una vegada que hagis enrotllat tot, col·loca els pantalons i les camises a la teva maleta abans que les sabates i els accessoris; després, col·loca altres articles amb formes estranyes, com els accessoris per al cabell.

  • Tria teles aptes per viatjar

Es recomana optar per teixits de punt i elàstics. Fins i tot encara que aquestes teles s'arruguin, les arrugues desapareixeran quan pengis les peces a l'armari. Les teles com el lli o la sarga de cotó són més propenses a arrugar-se.

  • Col·loca a sobre de tot el primer abillament que vagis a utilitzar

Si saps el que portaràs posat quan arribis a la destinació, posa-ho a la teva maleta al final de tot el procés. D'aquesta manera, quan arribis, no haurà de buscar entre totes les altres coses per trobar-lo i serà menys probable que s'arrugui.

Una persona hace la maleta
Una persona fa la maleta / Unsplash
  • Posa els objectes pesats en la base de la maleta

Mantingues les coses més pesades, com sabates i llibres, en l'extrem amb rodes de la teva maleta. Aquesta ubicació ajuda que la maleta es mantingui estable quan està en posició vertical i evita que altres articles s'aixafin.

  • Utilitza bosses de plàstic de tintoreria entre la roba

Les bosses de la tintoreria són molt útils per col·locar-los entre peces delicades, de manera que les protegeixin d'estrebades accidentals. Ajuden que la roba llisqui i no s'enganxi quan empenyem la maleta en caminar. A més, faciliten que no es produeixin arrugues.

  • Ni amb buits ni molt plena

Encara que sentis la temptació de deixar espai per als records del viatge, una maleta amb espai lliure provoca que el que portis dins pugui moure's, arrugar-se o trencar-se. Per això és preferible omplir els possibles espais buits amb bosses.