Vet aquí un gran cuiner, Miquel Aldana, un tot just estrellat Michelin, amb ce hac. Un xef amb experiència, però encara jove. En auge, perquè just comença a recollir els fruits del seu talent i treball al seu restaurant Tresmacarrons. En Miquel té aquell carisma i personalitat imprescindibles per aconseguir un equip compromès com el que té, que aconsegueix arrodonir la seva obra cuidant-se de tots els detalls que demana el comensal gurmet.

Liderat per Núria Orra i també pel pare del Miquel, el servei demostra moltes ganes d'estar a l'altura del menjar que arriba de la cuina. Plats servits alhora, retirats alhora. La carta de vins és llarga, també en això l'aposta és ambiciosa. Tres persones, Tresmacarrons (argot amb què els cuiners francesos anomenen les estrelles Michelin), treballant juntes per aconseguir l'èxit.

El lloc del restaurant, el Masnou, 30 minuts allunyat de Barcelona, no és comercial. Un local davant del mar, però li dóna l'esquena: interior i amb finestres sense vistes destacables. Ben moblat, taules ben parades, separades generosament i amb vaixella i copes adequades per a cada tipus de plat i per a cada tipus de vi. A la nit moltes taules de 4 d'ocupades només per 2, típiques de llocs com aquests en els quals el menjar és un regal. Un sopar romàntic al Tresmacarrons és un èxit assegurat. Parla baixet, el to de la sala és gairebé de silenci.

El menjar està molt basat en peix. Una picada d'ull al mar que té tan a prop. Carta coherent, amb plats molt refinats però no de disseny. No busquis esferificacions ni modernitats efímeres. No n'hi ha. Cerca bona tècnica, coccions perfectes i proposades amb personalitat.

Plats que milloren a mesura que avança el menú. Senzills els aperitius, 3, i també senzill, encara que perfecte, un primer plat de vieira col·locada sobre una papada de porc. Sense salsa. Sense decorat. Seguim amb un ravioli de perdiu escabetxada que es ven per unitats. Bona i curiosa proposta. Saltem al plat estrella. Un brutal llamàntol amb ajoblanco, que a més de bonic, et fa saltar les llàgrimes d'emoció. Després rossinyols amb tripa de bacallà i ou "mimat" molta estona a baixa temperatura. No pot no semblar-te exquisit! Si fos el bingo ja hauríem cantat línia.

Ravioli de perdiu escabetxada

Llamàntol amb ajoblanco

Rossinyols amb tripa de bacallà i ou "mimat"

I seguim per a bingo. Bacallà negre amb yuzu, peix típic de mars molt freds que poc s'assembla en gust i textura que coneixem (carn més ferma i sabor més tirant al déntol). Després un agosarat cabracho crispi (el crispi consisteix en la pell del peix fregida perquè quedi cruixent) amb albergínia blanca i mantega avinagrada, que realça aquest peix, sovint relegat als suquets, fins al notable. Ja acabant, demanem el steak tartar amb anguila fumada, una bona idea executada amb exactitud i amb un picant singular.

Bacallà negre amb yuzu

Cabracho crispi

Steak tartar

Postres coherents amb el menú, que segur que van acabar de convèncer els de la guia Michelín, a qui aquesta vegada cal felicitar per l'encertada aposta per donar-li llum a aquesta estrella. Amb la torrada de Santa Teresa (torrija per als pagans) amb gelat de vainilla...cantem BINGO! Cruixent per fora, molla per dins, amb el toc just de sucre. Per celebrar el premi, unes cireres amb escuma de gingebre, unes lleugeres postres "desgreixants". Però ull, no t'enganyis, cap postres no arreglen el tiberi que t'acabes de clavar.

Torrada de Santa Teresa

Cireres amb escuma de gingebre

Ja ho veus. Ens vam posar les botes, però ho fem per a tu, lector, per explicar-t'ho tot el millor possible ;) . Vet aquí un Miguelín amb Michelin. Corre i ves-hi, abans que, com sol passar, la fama d'aquest xef el posi en múltiples projectes entre els quals haurà de repartir els seus esforços i supertalent.

Puntuació
Menjar   Vins
86   85
Servei   Local
83   84

Preu: 79€/menú de degustació (nit). Als migdies tenen un menú executiu a 38€

Estrelles Miguelín: Fora de categoria

On és el restaurant Tresmacarrons?

Adreça: Avinguda del Maresme, 21 08320 El Masnou, Barcelona

Telèfon: 93.540.92.66 tresmacarrons@tresmacarrons.com

Horari de cuina:
Migdia de 13:30 / 15:30
Nits de 20:30 / 22:30

No obre els diumenges ni els dilluns

Pàgina web: www.tresmacarrons.com