Aquesta setmana et proposem la visita a la nova versió del Txokoa, un restaurant que va estar obert durant diversos anys al Passatge Marimon 20, precisament on avui trobem el Coure i la seva fantàstica barra.
Després de cedir el seu espai a Albert Ventura, José Sole va decidir emprendre amb nous locals com el Golden Rock Cafè o la discoteca Túnel Diagonal. Van passar els anys i els seus fills, Karen i Esteve, van decidir recuperar el Txokoa, reobrint-lo en el número 146 del carrer Déu i Mata, a tan sols 1 minut de la cruïlla entre el freqüentat encreuament d'Entença i Diagonal.
Aquest nou espai és als baixos d'una casa i té una joia: una excepcional terrassa. Aquesta sembla un oasi en meitat de la Diagonal, és gran, sense soroll de cotxes (però per si mateixa bulliciosa), amb llums indirectes, tanques, arbres i amb espai per a unes 45 persones còmodament assegudes en taules amb estovalles. L'entorn ideal per a un agradable sopar d'estiu a l'aire lliure entre amics o amb els pares.
La proposta gastronòmica recupera la tradició de la cuina de mercat amb el vernís basc de l'antic Txokoa, amb una carta organitzada a 4 seccions: Tapes per compartir (2,5-6€), Pintxos (4-6€), Primers (6-15€) i Segons (13-24€). Esteve, que lidera la cuina, combina plats clàssics de la cuina basca amb alguns de més moderns.
Dels plats que provem a la nostra visita, ens quedem amb els segons. Allà és on veiem la mà i les arrels de la família Sole. Sota la nostra opinió, mereixen una menció el: "Tataki de Cerdo", súper tendre, melós i servit com si fos de tonyina i amb una reducció de salsa soja o el "Txuletón de vaca vella", madurat 40 dies i servit, en una pissarra ben escalfada. Si prefereixes peix, llavors et suggerim els "Calamarsets saltejats" amb la piperrada que Esteve prepara cada dia o el "Pulpo Txokoa, aquest últim una peça de 250g i molt ben cuinat.
Tataki de porc
Txuletón de vaca vella
Calamarsets saltejats
Pulpo Txokoa
De l'àmbit dolç, malgrat un emplatat incòmode per compartir, hauràs de deixar espai per al Cheesecake i/o el Tiramisú, ambdós casolans i ideals per tancar la vetllada.
Cheesecake
Tiramisú
Karen i Esteve han recuperat una fórmula, l'han adaptat i l'han convertit en un èxit que es confirma amb l'obertura d'un nou Txokoa en Diagonal 593, destinat a atendre la demanda del barri i oficines properes. Per a nosaltres els secrets de la nova versió del Txokoa són: fantàstica terrassa, cuina de mercat, bon producte, servei eficient i preus ajustats.
Ja has reservat la teva taula en aquest oasi?
Puntuació | ||
---|---|---|
Menjar | Vins | |
66 | 69 | |
Servei | Local | |
68 | 69 | |
Preu | Estrelles Miguelín | |
30€ | ||
Menú de migdia: 13,9€, primer, segon, postres o cafè |
On és el Txokoa?
Adreça: Carrer de Déu i Mata, 146, 08029 Barcelona
Horari: De dilluns a divendres de 13:00 a 23:30h. Dissabtes de 13:00 a 17:00 i de 20:00 a 24:00. Diumenge tancat
Telèfon: 935 41 53 40