Aquesta setmana et proposem la visita a la nova versió del Txokoa, un restaurant que va estar obert durant diversos anys al Passatge Marimon 20, precisament on avui trobem el Coure i la seva fantàstica barra.

Després de cedir el seu espai a Albert Ventura, José Sole va decidir emprendre amb nous locals com el Golden Rock Cafè o la discoteca Túnel Diagonal. Van passar els anys i els seus fills, Karen i Esteve, van decidir recuperar el Txokoa, reobrint-lo en el número 146 del carrer Déu i Mata, a tan sols 1 minut de la cruïlla entre el freqüentat encreuament d'Entença i Diagonal.

Aquest nou espai és als baixos d'una casa i té una joia: una excepcional terrassa. Aquesta sembla un oasi en meitat de la Diagonal, és gran, sense soroll de cotxes (però per si mateixa bulliciosa), amb llums indirectes, tanques, arbres i amb espai per a unes 45 persones còmodament assegudes en taules amb estovalles. L'entorn ideal per a un agradable sopar d'estiu a l'aire lliure entre amics o amb els pares.

La proposta gastronòmica recupera la tradició de la cuina de mercat amb el vernís basc de l'antic Txokoa, amb una carta organitzada a 4 seccions: Tapes per compartir (2,5-6€), Pintxos (4-6€), Primers (6-15€) i Segons (13-24€). Esteve, que lidera la cuina, combina plats clàssics de la cuina basca amb alguns de més moderns.

Dels plats que provem a la nostra visita, ens quedem amb els segons. Allà és on veiem la mà i les arrels de la família Sole. Sota la nostra opinió, mereixen una menció el: "Tataki de Cerdo", súper tendre, melós i servit com si fos de tonyina i amb una reducció de salsa soja o el "Txuletón de vaca vella", madurat 40 dies i servit, en una pissarra ben escalfada. Si prefereixes peix, llavors et suggerim els "Calamarsets saltejats" amb la piperrada que Esteve prepara cada dia o el "Pulpo Txokoa, aquest últim una peça de 250g i molt ben cuinat.

Tataki de porc

Tataki de porc

Txuletón de vaca vella

Txuleton de vaca vella

Calamarsets saltejats

Calamarsets saltejats|saltats amb Piparra (1)

Pulpo Txokoa

Pulpo Txokoa

De l'àmbit dolç, malgrat un emplatat incòmode per compartir, hauràs de deixar espai per al Cheesecake i/o el Tiramisú, ambdós casolans i ideals per tancar la vetllada.

Cheesecake

Cheesecake (1)

Tiramisú

Tiramisú

Karen i Esteve han recuperat una fórmula, l'han adaptat i l'han convertit en un èxit que es confirma amb l'obertura d'un nou Txokoa en Diagonal 593, destinat a atendre la demanda del barri i oficines properes. Per a nosaltres els secrets de la nova versió del Txokoa són: fantàstica terrassa, cuina de mercat, bon producte, servei eficient i preus ajustats.

Ja has reservat la teva taula en aquest oasi?

Puntuació
Menjar   Vins
66   69
Servei   Local
68   69
Preu   Estrelles Miguelín
30€   0 estavellis
Menú de migdia: 13,9€, primer, segon, postres o cafè  

On és el Txokoa?

Adreça: Carrer de Déu i Mata, 146, 08029 Barcelona

Horari: De dilluns a divendres de 13:00 a 23:30h. Dissabtes de 13:00 a 17:00 i de 20:00 a 24:00. Diumenge tancat

Telèfon: 935 41 53 40

Web: https://www.txokoa-barcelona.com

portada2
Estrelles Miguelín Mapa dels restaurants Estrelles Miguelín Rebeca Domènech
RESTAURANT L'ORIGEN L’Estany de Puigcerdà
ESTRELLES MIGUELÍN L'Origen: L'Estany de Puigcerdà Eulogi Bordas i Miquel Espinet