Allà on l'Eixample perd el nom per convertir-se en el bulliciós barri de Gràcia, on el carrer Girona s'estreny per adaptar-se a aquesta nova quadrícula, se situa el femení Platerets.

Un projecte de 3 dones, 3 sòcies, cadascuna en la seva àrea d'experta, que té la seu en un local minimalista, sense pretensions, ambientat amb molta gràcia, característic per uns finestrals oberts tret de quan fa fred, a través dels quals pot sortir o entrar del local sense passar per la porta.

La proposta gastronòmica és de platets, la quantitat i l'elaboració dels quals són ideals per no acabar amb una indigestió. Tot és suau i de bon gust al Platerets.

Plats amb influències molt comercials d'altres parts del món, sobretot de l'oriental -sashimi de bou amb salsa sake i soja, salmó amb salsa ponzu (sabor cítric)- es combinen amb receptes més locals com l'escabetx de tonyina amb porros (el millor plat dels que tastem) les braves o l'olleta de galtes amb patates i romaní. Tots prou bons, prou bonics i magistralment dissenyats per agradar al públic que omple el local fins i tot entre setmana.

L'experiència és simètrica, i les múltiples postres, casolanes, posades en vasos o pastissos servits a talls, estan a l'altura de la resta de plats. Són llaminers i com bé avisen quan demanes el menú, val la pena deixar un buit per a ells.

Una visita al Platerets surt barata. El menjar acompanya les animades converses sense voler ser el total protagonista. I això sembla fer feliços els clients que vam poder observar. Plats fàcils de compartir, fotogènics i amb un contrast de gustos molt evident i ben pensat.

Si et planteges menjar o sopar per i amb Gràcia, aquesta és una bona opció!

Salmó amb salsa ponzu

Un plat sensacional per compartir. La salsa ponzu (salsa japo amb sabor cítric) li dóna una frescor que desgreixa molt el salmó. Els sabors són suaus, és un plat que agrada a tothom.

Escabetx de tonyina amb porros

El més bonic i bo dels plats. Atenció a l'escabetx, que deixa un fons del plat ple de sabor, i que es barreja a la boca amb la tonyina i el porro que el cobreix. El plat no és a la carta, pregunta per ell!

Caviar d'albergínia

No busquin el caviar a la foto. No facin com nosaltres. El que els turcs anomenen caviar d'albergínia, seria el que nosaltres anomenaríem tàrtar d'albergínia. Debats de nomenclatura poc importants... el plat és bo, bo!

Peus de porc ral amb cua de bou

Altres plats

Sashimi de bou amb salsa sake i soja

Mouse dues xocolates

Cassoleta de galtes amb patates

On és el restaurant Platerets? 

Adreça: Carrer de Milà i Fontanals, 29, 08012 Barcelona

Telèfon: 93 463 65 85

Horari:  

Dimarts - Dijous: 13:00-16:00 / 20:00 – 23:00. 
Divendres i dissabte: 13:00-16:00 / 20:00 – 00:00

Web: http://www.platerets.com