Aquest estiu els Miguelines hem pujat a La Garrotxa per a gaudir de la fantàstica natura de la zona i com no, per a buscar llocs on es menja de conya. Així que en aquest article et proposem que visitis un restaurant d’Olot anomenat: La Barra d'en Regué.

El local es troba a pocs metres del centre de la vila d’Olot, en concret al número 3 de l’Avinguda Reis Catòlics, i és regentat per un matrimoni: en Manel i l’Anna. Després d’anys treballant per a multinacionals i en diversos departaments, van decidir fer un canvi radical a la seva vida per a muntar el seu propi negoci, enfocat a allò que més feliços els fa: el bon menjar i el bon beure.

Com a bons emprenedors, van analitzar l'oferta gastronòmica d’Olot, bàsicament dominada per restaurants de cuina tradicional i típica de la zona i dos de cuina sofisticada, i amb el reconeixement de les estrelles franceses, com Les Cols o Ca l’Enric. I van trobar una oportunitat de mercat que gira entorn de 4 pilars:

(1) Treballar amb un producte de màxima qualitat que altres restaurants de la zona no tenen (p.e: Ostres franceses, marisc de Galícia, peix del dia de Roses, carn madurada, etc.). De fet, cada dia en Manel s’encarrega de comprar el millor producte, si no li agrada el que troba, doncs no ho compra.

Tàrtar de tonyina

Tartar de tonyina

(2) Oferir una cuina de mercat amb propostes atractives però sense gaires complicacions. La carta és força reduïda i les propostes canvien en funció de la temporada i del que en Manel troba aquell dia. Nosaltres vam menjar uns “rovellons amb botifarra esparracada” que estaven exquisits i una “amanida de tomàquets amb burratina”, on els tomàquets eren d’aquells que els de ciutat ploraríem: ben aromàtics i carnosos!

Rovellons amb botifarra esparracada

Rovellons amb botifarra esparracada

Amanida de tomàquets amb burratina

Amanida de tomaquet amb burratina

(3) Respectar al màxim el producte perquè s’expressi ell mateix en els plats. Per exemple, les “sepiones de Roses” o el “déntol al forn amb patates” estaven cuinats d’una forma excepcional. Són plats senzills, però creu-nos, cuinar-los al punt és ben complicat!

Sepiones de Roses

Sepiones de Roses 2

Déntol al forn amb patates

Dentol al forn amb patates

(4) Generar un ambient informal i tracte personal on la gent gaudeixi. L’energia de la Barra d’en Regué gira entorn d'en Manel, que el trobem darrere de la barra, i de l’Anna, que atén a les poques taules que hi caben al petit local. El local no és que destaqui per una decoració especial, però segur que t’hi fixes en l’extens mural d’ampolles de vi que hi ha a la paret de la barra, és la carta de vins.

Sens dubte, 4 pilars que considerem que en Manel i l’Anna executen a la perfecció. Si ets de la zona, ja tardes a anar-hi, i si no ho ets, et recomanem que aquesta tardor t’apropis a la preciosa zona volcànica de La Garrotxa i et reservis un dia per un bon àpat a La Barra d’en Regué. I per cert... deixa’t un racó pel magnífic Tiramisú, paga la visita!

Tiramisú

Tiramisu

Puntuació
Menjar   Vins
70   72
Servei   Local
69   65
Preu   Estrelles Miguelín
35€   1 estrelles
Begudes a part  

On és La Barra d'en Regué?

Adreça: Av. Reis Catòlics 3, 17800 Olot, Girona

Horari: dilluns de 20:10 h a 22:45 h. Dimarts i dimecres tancat. I de dijous a diumenge de 13:30 h a 15:45 h i de 20:10 h a 22:45 h.

Telèfon: 972 27 17 05

Web: La Barra d'En Regué / Facebook

Amanida de xampinyons, wasabi i maduixots
Estrelles Miguelin Pepa Pla: Una llibreria de vins Eulogi Bordas i Miquel Espinet
Ous de reig amb pernil, foie micuit i ou poche
ESTRELLES MIGUELÍN Punta Anguila: L'illa de Les Corts Eulogi Bordas i Miquel Espinet