A l'arxiconeguda pel·lícula de Juràssic Park I, hi ha una escena que explica com el carismàtic personatge fundador del Parc Juràssic, l'avi Hammond, "no havia estat gasiu en despeses" a l'hora d'invertir en la impressionant instal·lació que allotjava el parc amb dinosaures. A Mextizo, igual que va fer Hammond en la ficció, tampoc han estat gasius.

Gran local (80 comensals), de disseny, situat a l'Eixample, tocant a Rambla Catalunya. Et rep amb una impressionant barra en la qual serveixen uns còctels de tequila i mescal que fins i tot Javier de las Muelas en persona (Dry Martini) aprovaria. Decoració temàtica, feta específicament per a la proposta gastronòmica: mestissatge entre Mèxic i Espanya, d'aquí en surt el nom. Sala amb espais íntims, taules separades, amb estovalles, copes bones i una terrassa al darrere de luxe, en la qual es pot acabar el dinar o sopar de la mateixa manera que s'ha començat: amb un còctel. La carta de vins és potent i inclou algunes grans ampolles, així que per a la teva visita al Mextizo recorda: si beus no condueixis!

Servei en la línia. Impecablement uniformat i dels que t'omplen la copa d'aigua quan fa falta. Cuina amb brases, forns especials i a vista del comensal. Equip de cuina nombrós, igual que el servei. Experiència luxosa... Ja ho veus! No estalvien despeses!

Mextizo està encara en les seves primeres setmanes de vida i la cuina està encara, com es diu en el món del motor, en rodatge. La proposta de la carta es divideix conceptualment en tres parts: cuina mexicana -tacos de tot tipus i aperitius-, cuina basca -d'aquí en surten les brases amb les que es fan senzills plats de carn, verdura i peix amb bon producte-, i cuina castellonenca de costa -9 tipus d'arrossos diferents. Els ingredients mexicans coincideixen a la cuina amb els espanyols, se saluden i parlen. Però a l'hora d'anar al plat, cada família d'ingredients hi va pel seu compte. Junts, però no barrejats. Així entén l'equip del xef Adrián Martín la mescla de cultures.

Els aperitius, ideals per compartir i de clara influència mexicana, són el més sorprenent. Racions petites, servides i presentades amb gràcia, amb ingredients i gustos ben equilibrats. Cucurutxo de tonyina amb arròs i guacamole o torrada de bou de mar amb 'pico de gallo', per exemple. L'apartat de tacos, és original. Les tortillas són "d'un mos", i n'hi ha de "de tot". La de cochinita pibil, la de gamba i la d'entrecot a la brasa són les que vam poder tastar. La primera és la més destacable.

Cucurutxo de tonyina amb arròs i guacamole

Torrada de bou de mar amb 'pico de gallo'

Tacos

Ceviche Baja California amb pols de xili, llagostes i mango

En els arrossos és on no vam saber encertar-la. Tant el de peix i espinacs com el de cigrons amb costella de porc no estaven a l'altura del local, els aperitius i les postres. Però segur que vam errar en l'elecció, i els altres arrossos són deliciosos.

Arròs amb cigrons i costella de porc

Arròs de peix i espinacs

Les postres tornen al nivell general, fins i tot una mica per sobre: són delicioses i espectaculars. La carta és molt extensa i tastar coses de tots els apartats requereix més d'una visita. Però els dolços són imprescindibles, deixa't espai.

Del País Basc al DF passant per Castelló. Un viatge llarg per al qual l'equip del Mextizo no ha estalviat en despeses. Local de moda. Posa't guap@ i deixa't Mextitzar.

Puntuació
Menjar   Vins
65   88
Servei   Local
70   84
Preu   Estrelles Miguelín
45€  

Per persona:2 entrants, arròs o carn a la brasa, postre i copa de vi

 
On és el restaurant Mextizo?

Adreça: Carrer Diputació, 239 08007 Barcelona 

Telèfon: 935 41 46 23

 

Webhttp://www.mextizo.es