Aliments, receptes i creativitat gastronòmica molt per sobre d'una inversió justeta en el local. Cuiners amb formació, experiència i mèrits per sobre de la mitjana i recursos de les cuines que utilitzen. Adaptació parcial o total de la gastronomia d'altres llocs del món als gustos locals. Aquestes pràctiques i la gestió d'un cuiner-empresari català, d'àvia japonesa de nom Hisako, donen com a resultat el restaurant que presentem avui.

L'Hisako és un 'gastrojapo' que s'allunya de l'adaptació més comercial d'aquest gènere de cuina, i que combina amb mestratge la delicadesa i autenticitat japonesa amb petites picades d'ull als gustos locals. Els aliments crus, una carta que necessita ser explicada (millor deixar-se aconsellar) i els contrastos constants de gustos amb ingredients japonesos com la soja, shisho o yuzu és justament el que el comensal espera trobar-se en un japonès. Són sorprenents la creativitat i precisió amb la qual l'equip de l'Hisako barreja i presenta tots aquests i altres ingredients.

Local petit (25 comensals), llum tènue, decorat subtilment a la japonesa i d'ambient sorollós, està situat a l'esquerra de l'Eixample, gairebé tocant a Diagonal. El menjar és el protagonista, sobretot si t'asseus a la barra. Perfecte per anar-hi a sopar en parella, encara que si vols parlar d'una cosa secreta abaixa molt la veu, la proximitat de les taules fa les delícies dels amants de les converses alienes. Al migdia diverses opcions de menú per 15€, fan possible una visita més econòmica i fugaç, però prou representativa de com de bé que es pot menjar en aquest petit restaurant.

Per als que no dominin amb facilitat tot el repertori japonès, avui són més importants que mai les fotos. A la carta hi ha nombrosos plats petits i econòmics que fan difícil l'elecció (recordin que el NO en japonès s'assembla a la nostra preposició DE) com l'Ebi NO Katafi – llagostí arrebossat amb uns fils fins cruixents, l'ostra crua amb gelatina, l'ou escumat amb infusió de ventresca fumada, que és un dels plats emblemàtics o el Gunkan de garota amb ou de guatlla, que és un estil de sushi amb una alga que embolica aquests dos ingredients. Mateixa gamma de preu (10€ o menys) però més contundent, l'Oko Nomiyaki – base de col amb verdures, peix i carn.

Llagostí arrebossat

Ostra crua amb gelatina

Ou escumat amb infusió de ventresca fumada

Gunkan de garota amb ou de guatlla

Oko Nomiyaki

També hi trobareu alguns plats de preu superior, però qualitat superior en igual proporció. Per exemple l'Aburi Toro NO Unisoyu, una ventresca de tonyina amb salsa de garota, o un plat fora de carta i de preu clarament més alt que la resta (25€), que ens va deixar al·lucinats: Sushi Canapè. Demaneu-lo si teniu gana i pressupost! No és un plat per compartir, només hi ha 8 peces, cadascuna d'elles diferent.

Ventresca de tonyina amb salsa de garota

Sushi Canapè

Les postres no són al mateix nivell. Sí de presentació, però no pas de creativitat. La majoria són les postres que tots coneixem, com el pastís de formatge de la foto.

Un 'gastrojapo' de nivell, assequible, amb plats molt fotogènics i d'on en sortireu parlant del menjar. Hisako, Sak NO sorpreses!

Puntuació
Menjar   Vins
73   50
Servei   Local
62   62
Preu   Estrelles Miguelín
35€  
Per persona: entrant, petit assortit de sushi o rotlle, Okonomiyaki o Yakisoba, postres i copa de vi  

 

On és l'Hisako?

Adreça: C/Londres, 91 08036 Barcelona

Telèfon: 93 315 59 57 / 629 446 503 Recomanen reservar per telèfon

Horari: Migdia de 13:30-15:00h. Nit 20:30- 23:00h. Dimecres migdia i diumenge, tancat

Web: http://restauranthisako.com