Bobo Pulpín, un pop humanitzat de color blau, abillat amb roba pirata i amb qui podràs fotografiar-te abans d'entrar al local (si ho fas en sortir, després de beure't unes cerveses, et farà menys vergonya) és la còmica i memorable manera de presentar-nos una pulpería amb veritable esperit de taverna.

Podria ser un superheroi de Pixar, però no, com a mínim encara no. Bobo Pulpín, que primer va ser peluix al Bar Cañota del carrer Lleida (dels mateixos amos, els exitosos germans Iglesias) i que va acabar fent la volta al món de la mà de l'equip del Bar –es feien fotos amb ell per deixar constància dels seus diferents viatges–, com a les pel·lícules, finalment va prendre vida i es va transformar en una pulpería 2.0, on ell i els seus amics són els protagonistes.

El menjar de Daniel Aguilar Diaz, el xef, és tan genial com ho és la idea. Sobretot el pop! En una carta "Portaventuril" en què apareix un infantil mapamundi, es poden triar diferents receptes a base de pop, i en funció del lloc del món els acompanyaments i les coccions canvien.

Espanya, a la gallega. Mèxic, amb mole. Perú, arrebossat i posat entre pa amb maionesa de coriandre. Corea, amb kimchi. Xina, amb salsa agredolça. El pop sempre perfecte, els acompanyaments ben executats. El millor de tots és qüestió de gustos. Les nostres Estrelles Miguelín, per al gallec (12€) i el xinès (9,50€).

Però atenció, si no ets amant del pop, també val la pena que visitis l'amic Bobo. T'ho passaràs molt bé i la carta és llarga. Toca des de conceptes típics de taverna, importats del germà Bar Cañota, com els musclos a la marinera o la truita de patates amb xoriço, com plats més sofisticats amb influències d'altres cuines: deliciós pit de pollastre amb salsa de curri o l'espàrrec blanc amb maionesa d'ají. Tot ben cuinat, molt ben presentat, i molt bo. Les postres podrien ser una mica millors, però donem-li temps a l'equip del Bobo, només fa un mes que han obert.

Per a cada plat, una vaixella especial. I per a tots ells, un albariño deliciós, etiquetat també amb Bobo Pulpín, que per 13,5 € t'acompanyarà magníficament per aquesta volta al món sobre 8 tentacles. Si prefereixes un gotet de cervesa, o una deliciosa sangria per començar, tampoc no t'equivocaràs. Recorda que l'esperit és de taverna gallega.

Un local que sembla petit des de l'entrada, però que no ho és (80 comensals), situat tot just a un minut caminant de la Catedral de Barcelona, ambientat amb música funky, ple de sorpreses que no et deixaran indiferent. Per tant, lloc animat i jovial, una taverna 2.0 que no et pots perdre. Barreja't amb els turistes, diverteix-te amb amics o fins i tot amb fills –bona oportunitat perquè tastin aliments diferents de forma amena i divertida– i, sobretot, gaudeix de l'experiència.

Cansalada viada en adob

Llençols de cansalada viada en adob, posats sobre unes barretes de pa cruixent. Senzill. Barat 4,5€. Exquisit... i divertit. No demanis aquest plat en una primera cita. Menjar-lo és tan divertit com aparatós ;)

Pop a la gallega

Perfecta cocció de patata i pop. Un plat complicat per a aquest lloc, ja que és la referència, que tots/es tenim al cap. Tanmateix, aquí veuràs la serietat de la proposta gastronòmica.

Pop a la coreana

Amb kimchi, una salsa que resulta de macerar col o cogombre en aquest cas, que té un gust picant i salat. Curiós!

Altres plats que provem i et recomanem: 

Espàrrecs amb maionesa d'ají

Pop a la peruana

Pop a la xinesa, amb salsa agredolça

Pop a la mexicana, amb mole

Pit de pollastre amb salsa curri

Xuxo de crema

Banda de llimona merengada

On és el restaurant Bobo Pulpín?

Telèfon: 93.639.32.13

Adreça: Freneria 5, 08015 Barcelona

Horari: Oberts tots els dies de 12 a 23:30h

Web: www.bobopulpin.com