Als Miguelines ens encanten les barres: solen ser un espai més proper a la cuina, et permeten tenir més interacció amb el personal, tenen un "rotllo" més informal i, fins i tot, donen peu a entaular conversa amb altres comensals. Per desgràcia, la gran majoria de restaurants no tenen barra, o aquesta no juga un paper rellevant en l'espai. Però com en tots els àmbits de la vida, hi ha excepcions com la del restaurant Coure, que disposa d'una de les millors barres de Barcelona.

La història d'aquesta barra es remunta a fa 10 anys, quan Albert Ventura (xef i propietari), es va proposar rendibilitzar millor el petit espai que hi ha entre l'entrada del restaurant i les escales que baixen a la sala. Va decidir fer una cosa pionera per a un restaurant de categoria com el Coure: crear una barra amb 10 tamborets en la qual servir tapes i racions gastronòmiques, a un preu raonable i en un ambient més relaxat.

Tal va ser la seva aposta que Albert va redecorar aquest espai de l'entrada, donant-li un aire novaiorquès amb la barra i terra de fusta natural, els llums que creen un ambient íntim però que il·luminen bé cada plat, la suau música tipus soul-jazz i unes curioses cortines metàl·liques. Sens dubte, va aconseguir generar un ambient modern-elegant-fashion ideal per a un sopar informal i relaxat en parella.

L'altra aposta d'Albert va ser la carta. La barra del Coure té la seva pròpia proposta gastronòmica. En ella trobaràs des de les tapes clàssiques de bar (amanida russa, croquetes, truita, etc.) fins a racions més pròpies de restaurant (steak tartar, boeuf bourguignon, etc). Això sí, demanis el que demanis, tot sortirà de la mateixa cuina, dels mateixos productes i amb la mateixa exigència d'un restaurant que, encara que Albert no ho busqui, es mereixeria un reconeixement més gran per part de certa guia francesa.

Un dels avantatges de tenir en la planta inferior un restaurant gastronòmic és que la barra té un servei més atent i professional i una extensa carta de vins en la qual trobaràs tota mena d'ampolles. A més, d'una rotativa selecció de copes de vi.

En la teva visita, pots decantar-te per tapes més clàssiques, com per exemple les croquetes, que les van canviant cada setmana. Nosaltres tastem les de pollastre rostit i eren una explosió de sabor, ben cremoses i súper cruixents. Impossible no demanar-les!

Croquetes de pollastre rostit

Croqueta de pollastre rostit

Encara que t'animem que també tastis platets més elaborats, com la bacora lleugerament marinada amb cítrics acompanyats d'uns porros confitats, o com el bœuf bourguignon cuinat a la perfecció (la carn es podia tallar amb la cullera) i acompanyats d'un lleuger puré de patates (lligat amb oli d'oliva en lloc de mantega) i una salsa híper gustosa que demana a crits una ració de pa. Si et va la triperia, demana una ració de lletons, aquests molt cruixents, sucosos i amb una salsa amb què et menjaràs una altra ració de pa.

Bacora marinada amb porros confitats

Bonic marinat amb porros confitats

Bœuf bourguignon

Beef Bourgignone

Lletons

Pedrers|Lletons

De l'àmbit dolç, tastem el de pinya caramel·litzada amb gelat de yuzu i crema de xocolata i la torrada amb gelat de toffee. Ambdós molt bons, però... Quina meravella de torrada! Ben impregnada i marcada. Com ha de ser.

Pinya caramel·litzada

Pinya caramel·litzada

Torradeta de Santa Teresa amb gelat de toffee

Torrada

Està clar que aquesta barra ha rodat ja molts anys i es nota: carta apta per a tots els públics, per a moltes butxaques, qualitat de producte, excel·lent execució i un ambient modern-elegant. Ideal per a aquell dimarts (o dimecres o dijous o...) "tonto" que busques alguna cosa per gaudir i acabar bé el dia. Ja has reservat?

Puntuació
Menjar   Vins
70   75
Servei   Local
70   70
Preu   Estrelles Miguelín
35€/pax   2 estrelles
4-5 plats a compartir, sense vins   

 On és Barra del Coure?

Adreça: Pg. Marimon, 20, 08021 Barcelona

Horari: Dimarts, dimecres, dijous, divendres i dissabte de 13:00 a 16:00 i de 20:00 a 0:00. Diumenge i dilluns tancat. 

Telèfon: 932 00 75 32

Web: http://www.restaurantcoure.es/

VINATERIA TORRES (5)
ESTRELLES MIGUELÍN La Vinoteca Torres: beure i després menjar Eulogi Bordas i Miquel Espinet
Crumble de vainilla con peras con especias y crema de licor
Estrelles Miguelín Montiel: Gastro i íntim en el Born Eulogi Bordas i Miquel Espinet
portada2
Estrelles Miguelín Mapa dels restaurants Estrelles Miguelín Rebeca Domènech