Tot i tenir un nom lligat a una expressió que podríem qualificar de dolenta ("Mala hierba nunca muere"), el restaurant que et proposem aquesta setmana és tot el contrari. La història que hi ha al darrere és d'amor i de persecució d'un somni per part d'una apassionada parella.

Benvolgut lector/a, et presentem a la Roser i a en Fabio. Ella, naturòpata de formació, és una apassionada de la vida natural, de la salut i de la sostenibilitat. Ell va créixer al costat dels pans que sortien del forn que els seus pares tenien a Milà, i aquests li van transmetre els valors per a fer gaudir la gent amb el menjar.

Aquesta unió va fer que fa gairebé 2 anys engeguessin el "Mala Hierba", un projecte de gastronomia ecològica, sostenible i equilibrada nutricionalment. Van buscar com bojos un local on desenvolupar-ho i, per sort, es van ensopegar amb un petit local del barri de Vallcarca anomenat "Casa Fausto". El que fa especial aquest local és que està a un dels vessants del Turó de la Creueta del Coll i la Roser i en Fabio han pogut muntar un petit hort on conreen una bona part de les fruites, verdures i herbes amb les que cuinen.

El local manté part de l'essència del que era el "Casa Fausto": Una barra de bar ben farcida d'ampolles i una decoració rústica-bohèmia-industrial, on predominen les totxanes vistes, la fusta i l'ambient de bodega de barri. No és un local gran i està dividit en dos espais. Tot plegat el fa ideal per a un sopar informal amb la parella o un reduït grup d'amics.

De restaurants que podríem etiquetar d'ecològics, sostenibles i saludables ja te n'hem parlat, però el "Mala Hierba" mereix una menció especial. De fet, ha estat reconegut per la Revista Time Out com el millor restaurant de Barcelona del 2017 i l'any passat l'ajuntament de Barcelona li va donar el premi de "Barcelona Qualitat Gastronòmica". Això no passa per casualitat, ja t'avancem que l'execució de la cuina és d'un altíssim nivell. Hi ha molt talent als fogons!

La carta està formada per aproximadament 20 propostes ben Miguelinas i repartides en tapes (1,8-12€), plats de verdures (10-13€), de peix (14,5-22€), de carn (15-28€) i postres (5,8€). Per cert, tenen plats específicament dissenyats per a vegetarians / vegans i molt ben identificats els al·lèrgens. També té una extensa carta de vins, on predominen els vins de la terra i ecològics.

Al veure la interessant proposta ens vam deixar anar i gairebé vam acabar tastant la meitat de la carta. Certament no ens imaginàvem menjar així de bé. La presentació dels plats és exquisida, la combinació d'ingredients està molt ben pensada i és molt equilibrada. Sempre amb la cerca de sabors fins i elegants.

Plats que has de demanar a la teva visita? Et diríem que tots. De totes maneres, ens van semblar especialment destacables les "patates braves", tot i ser poc braves estaven fregides a la perfecció. Els "xipirons amb encenalls de llimona" també estaven excel·lentment fregits i cruixents. "L'albergínia blanca al forn pintada d'all negre" és un plat elegantíssim, fi i equilibrat. Un plat sorprenent, de fet el millor de la nit, va ser la "carabassa amb bolets, suc de rostit i ceba vermella confitada", un plat aparentment senzill però digne d’una estrella dels companys francesos.

Patates braves

Patates braves

Xipirons amb encenalls de llimona

Xipirons amb pell de llimona caramelitzada

Albergínia blanca al forn pintada d'all negre

Alberginia blanca al forn pintada amb all negre

Carabassa amb bolets, suc de rostit i ceba vermella confitada

Carabassa amb bolets, ceba encurtida i suc de rostit

Amb les postres tampoc et podràs equivocar gaire. Nosaltres vam tastar tant el Pastís de llimona com el  Biscuit d’Herbes, ambdós segueixen amb la línia de la resta dels plats: fins, elegants i equilibrats.

Pastís de llimona

Pastis de llimona fumat amb oli d’oliva, escames de sal i gelat de merengue

 Biscuit d’Herbes

Tiramisu calent i fred

Per nosaltres un refugi de la cuina pensada, elegant, bona i feta amb amor. En un local sense cap altra pretensió que la de fer-te gaudir amb el menjar. No dubtis ni un segon en agafar el telèfon i reservar una taula.

Puntuació
Menjar   Vins
75   73
Servei   Local
69   65
Preu   Estrelles Miguelín
35€   2 estrelles

Menú migdia: 14,5€

Menú degustació: 60€/pax (10 plats, begudes a part. Cal reservar-ho amb temps)

 

 

On és el Mala Hierba?

Adreça: Carrer de Funoses-Llussà, 2, 08023 Barcelona

Horari: Dilluns i dimarts tancat. De dimecres a dissabte de 13:00 h a 15:30 h i de 20:00 h a 22:30 h. I diumenge de 13:30 h a 15:30 h.

Web: http://www.malahierba.barcelona/

Telèfon: 932 13 50 05