Com el seu títol indica, aquesta és la meva recepta de cookies sense gluten, i ja veureu que són molt fàcils i ràpides de fer. Penseu que jo era la primera vegada que les feia i em van sortir així de bé, tant visualment com de sabor.

Així que aquí us deixo el llistat d'ingredients per a unes 16 galetes (depenent de lo grans que les feu, clar). Us poso també la marca de farines que he utilitzat, ja que si canvieu de marca, pot ser que el resultat sigui diferent.

Ingredients:

- 100 g. de mantega

- 100g. de sucre moreno

- 60 g. de sucre blanc

- 2 ous

- 250 g. de farina panificable Beiker

- 50 g. de farina d'arròs

- 160 g. de xocolata en gotes (jo he utilitzat les de la marca Valor)

També podeu afegir altres ingredients com a essència de vainilla, coco o nous per donar-los un toc diferent, però aquesta seria la recepta bàsica.

Com fer cookies de xocolata pas a pas

Anem a l'elaboració, que ja veureu que és molt fàcil. En primer lloc, agafem un bol i anem barrejant els ingredients (excepte les gotes de xocolata) en l'ordre indicat a dalt. Teniu present que la mantega l'heu de treure de la nevera una estona abans perquè es remolleixi i així poder barrejar bé la massa.

mantega

azucarmoreno

xoco

pantificable2

harinadearroz

masaelaborada

Una vegada tingueu la massa elaborada, afegiu les gotes de xocolata i les barregeu bé perquè quedin bé repartides.

masaambchoco
A continuació, tapeu el bol amb paper film i el poseu a la nevera durant mitja hora com a mínim (jo el vaig tenir gairebé una hora). Així la massa s'endurirà i podreu fer les boletes sense que se us enganxi als dits. Mentrestant, podeu anar preescalfant el forn a 180º.

masaenreposo
El següent pas és treure la massa de la nevera i començar a fer les boletes. En posar-les a la safata del forn, no les poseu gaire juntes, ja que en desfer-se la mantega baixaran i, si estan molt juntes, correu el perill que se us enganxin les unes amb les altres. Per evitar això, jo vaig fer diverses remeses posant, a tot estirar, 8 boletes alhora a la safata.

cookies1

Ara poseu la safata al forn a 180º durant 15 minuts. De tota manera, ja sabeu que depenent del forn, els temps poden canviar, així que estigueu atents almenys a la primera remesa que feu per si heu d'ajustar temps.

Una vegada passats els 15 minuts, traieu la safata del forn i la deixeu refredar. No toqueu encara les galetes, ja que surten tovetes del forn i fins que no es refreden no prenen la consistència bona.

cookies2

cookies3

I, una vegada s'hagin refredat... ja estan llestes per menjar!!! A gaudir!!!

cookies4

Pots trobar aquesta recepta i més en el blog de Barcelona Gluten Free