Vinga, anem a la platja que és estiu! Hem parat a sopar a Calafell, a prop de Tarragona. Prenem certs riscos: local nou, de tapes modernes, que obliden la paella, el peixet a la brasa i els plats fàcils i frescos típics de llocs així. Una aposta amb un toc d'innovació, un bar de tapes més típic de barri de moda d'una gran ciutat.

El Masia de la Platja porta des del 1961 servint uns arrossos i suquets en taules d'estovalles, que no han passat desapercebuts per cap de les grans guies nacionals ni internacionals, ni segur que per a molts dels qui llegeixen aquesta deliciosa secció. La família Guasch dirigeix i cuina al Masia de la Platja, pare, mare i fill.

Com sol passar en els negocis familiars, la sang jove del fill Guasch, Ramon, anhela actualitzar els plats i l'estil del restaurant. Però que arriscat és canviar una cosa que funciona tan bé i des de fa tant! És així com fa un any, la família decideix quedar-se el local contigu al restaurant de sempre, perquè Ramon doni sortida al seu estil i imaginació. Un encert total, perquè ara gaudim no d'un, sinó de dos restaurants d'èxit. Així és com neix el Masia de la Platja-Tapes.

Local interior, senzill i funcional, molt lluminós i més gran del que sembla en entrar: capacitat per a 70 comensals, que es reparteixen entre taules i barres. Música pop i rock molt present, sobretot al principi del sopar, quan el local encara no està atapeït. Després ja no se sent ni la música ni gairebé la conversa de la teva taula. És un lloc molt bulliciós. Taules sense estovalles i servei professional, ràpid i expeditiu, completen la radiografia del lloc.

Una carta sense apartats ni ordre. Simple llista de tapes amb tota mena de preus i platets. Auguro debat a la taula a l'hora d'escollir, no és senzill. Peix, carn, marisc, oriental, fusió, tapes tradicionals, freds i calents. Allà va la nostra elecció. Primera tanda amb una moderna ostra gallega amb emulsió de llimona, la croqueta de pollastre amb salsa al pesto, una rica barreja, i unes perfectament fetes rostes amb pebre vermell, ben cruixents i saboroses, i sense excés d'oli.

Ostra gallega amb emulsió de llimona

Croqueta de pollastre amb salsa pesto

 

Seguim amb un steak tartar amb una pasta de mató i mostassa dijón, molt suau i amb falta d'"alegria", unes divertides patates nipó amb una maionesa de wasabi i un biquini de tòfona i brie molt comercial i agradable de menjar.

Steak tartar amb pasta de mató i mostassa dijón

Patates nipó amb maionesa de wasabi

 

Avui per sopar estem fent uneixes bonissimes braves nipons by @masiadelaplatja. No us perdeu la critica d'aquest dimecres a @elnacionalcat

Una foto publicada per Estrelles Miguelín (@estrellasmiguelin) el

 

Biquini de tòfona i brie

Nosaltres sempre mengem molt per poder opinar amb més coneixement de causa. La majoria de taules que observem es van aturar en aquest nombre de plats. Però ja sabeu que ens devem a tu, així que continuem menjant, continuem provant, continuem fotografiant.

Arribem al millor i més original plat salat. El pop a la brasa amb allioli negre. Exquisit, aquest és el plat que no pots saltar-te! Després aletes de pollastre desossades i cobertes amb una molt subtil salsa teriyaki.

Pop a la brasa amb allioli negre

Aletes de pollastre desossades i arrebossades

 

Per acabar els salats, una potent vieira gratinada servida a la seva pròpia petxina, i un molt fet magret d'ànec fumat amb poma, que se serveix amb una espectacular campana plena de fum.

Vieira gratinada

Magret d'ànec fumat amb poma

Les postres és l'apartat en què Ramon gaudeix alliberant la seva creativitat. Atenció al núvol, un plat que si estiguéssim al Lío d'Eivissa el servirien amb bengales, i que quan el porten a la taula el menjador sencer s'atura a mirar-lo. Consisteix en un núvol de sucre gegant, com els que comprem a les fires que reposa sobre un plat i que amaga sota seu un deliciós flam de iogurt i xocolata. Atenció també a les maduixes amb nata S.XXI. Les fotos ho diuen tot!

Núvol de sucre

Maduixes amb nata

El Masia de la Platja-Tapes, podria ser un lloc sense història a causa de la seva joventut. Però ja veus que sí que la té. I l'èxit els està acompanyant, reserva perquè sol estar atapeït. Si ets per la zona, visitar-lo és un encert total!.

 

Puntuació
Menjar   Vins
69   63
Servei   Local
65   67
Preu   Estrelles Miguelín
30€  
Per persona: 4-5 tapes +1 postres +1 copa de vi  
On és el Masia de la Platja-Tapes?

 

Adreça: Carrer Vilamar, 69. Calafell (Baix Penedès)

Telèfon: 977 69 51 00

Horari d'obertura:

Dilluns, dijous, divendres, dissabte i diumenge: 13:00 - 15:30 / 20:30 - 23:00

Dimarts: 13:00 - 15:30

Pàgina web: masiadelaplatja.com