L’Hotel Palace de Madrid va ser l’escenari escollit per atorgar els International Wine Challenge Merchant Awards Spain 2018. Aquests premis, que van arribar l'any 2016 a Espanya, s'atorguen entre els professionals del món del vi de cada país i serveixen per distingir la qualitat del servei i la distribució dels diferents productes que se'n relacionen.

Entre els reconeixements que es fan destaca el premi al Millor Vi Negre que ha estat per l''Altos de Corral Single State Reserva' del celler Corral; el premi al Millor Vi Blanc, que se l'ha endut el celler Domènech Vidal pel seu 'Domènech. Vidal Cultive Xarel·lo'; i el premi a la Millor Carta de Vins en un Restaurant que l'ha guanyat el restaurant Mugaritz, del reputat cuiner Andoni Luis Aduriz, que compta amb dues estrelles Michelin.

En aquesta edició, el celler de la sommelier d'ElNacional, Meritxell Falgueras, ha estat reconegut com a la “millor botiga de vins especialitzada independent”. Aquest premi reconeix el Celler de Gelida com a “exemple de la distribució alternativa, petita i diferent, tan eficient i variada com la gran”. El guardó, segons el jurat, també serveix per subratllar la “proximitat” i “personalitat amb encant barceloní” del celler.

L'objectiu dels premis, amb gran prestigi al Regne Unit i que ja compten amb tres edicions a Espanya, és el de reconèixer i premiar els professionals que apropen el món del via al públic general. Una tasca que, des de fa cinc generacions, fa el Celler de la família Falgueras.

Novetats d'aquest any

Entre les novetats que han presentat els premis aquest any, destaca la incorporació de les IWC Talks, un fòrum de debat entorn del món del vi i que ha comptat amb la participació de personalitats molt reconegudes en aquests cercles. També cal destacar l'obertura d'una sala de tasts, oberta tot el dia i que comptava amb la presència d'algunes de les bodegues més importants d'Espanya. 

Meritxell Falgueras 5 cinc millors priorats per mensy de 30 trenta euros - Roberto Lázaro
El celler d'El Nacional Els 5 millors priorats per menys de 30 euros El Nacional
Mertixell Falgueras-Vins per la primera cita
El Celler d'El Nacional Vins per a les primeres cites El Nacional
Meritxell Falgueras- el Celler d'El Nacional
El Celler d'El Nacional Vins blancs per menys de 7 euros El Nacional