Amb la il·lusió del primer dia, la família Solà per complet obre el seu restaurant del carrer Sepúlveda, la seva 'Bodega'. Una il·lusió que té un mèrit especial, ja que no és precisament el primer dia que l'obren, si no més aviat un de proper al 20.000 (porten més de 60 anys obrint). El secret: una forta i incurable addicció a fer feliços els comensals.

Segurament no t'estem descobrint avui la Bodega Sepúlveda. Després de tants anys oberta, amb tants clients satisfets recomanant el local als seus amics, i tenint en compte que aquest restaurant és ja patrimoni de la "gourmanditat", el més segur és que ja hi hagis estat. I és que al Sepúlveda no hi vas a menjar, sinó que et facin feliç.

Acabat de sotmetre a un lleuger "restyling", el local continua respirant un aire autèntic de celler clàssic dels anys 50, creant-se en ell un ambient allunyat del sofisticat i modern, proper a la casa de menjar que tots tenim al cap quan la gana ens sotja. Taules amb estovalles, i servei totalment familiar i personalitzat, completen la radiografia d'aquest animat local de nombrosa i fidel clientela.

A menjar! D'aperitiu uns "Seitons amb olives" i una aparentment simple "Amanida de tomàquet amb tonyina picant". Seguim amb un plat el qual tots els que ho tasten, proven de replicar-ho a casa: "Carpaccio de carbassó, amb bacallà fumat, bacallà esqueixat i encenalls de parmesà". Només Sònia Solà sap com aconseguir la recepta perfecta: un plat que no et pots saltar si hi vas. Últims entrants, un "Carpaccio de ceps (n'hi ha pocs aquest any) amb magrana saborós i refrescant", i les "Croquetes de carn d'olla i de txangurro", perfectament fregides i que no et decebran.

Amanida de tomàquet amb tonyina picant

Carpaccio de carbassó, amb bacallà fumat, bacallà esqueixat i encenalls de parmesà

Carpaccio de ceps

Croquetes de carn d'olla i de txangurro

Tacarem les estovalles (inevitable!). Arriben a la taula unes perfectes "Mandonguilles amb ceps", un plat mític d'aquest lloc, potser un dels més bons i representatius. Encara mullem pa a la bona salsa de les mandonguilles quan arriba un plat mític també d'aquest lloc: "Cigrons amb butifarreS". S majúscula per fer el plural perquè els Solà utilitzen un assortiment ampli (i secret) d'elles per donar-li al plat uns matisos aromàtics únics. Amb les estovalles ja tacades, seguim amb uns "Callos" que fa personalment la Sra. Solà, i per als quals no hi ha prou pa al món. Finalment, unes laborioses i delicioses d'empassar "Costelletes de conill amb allada", que es mengen com un carnívor famolenc enmig de la naturalesa, amb els ditets.

Mandonguilles amb ceps

Cigrons amb botifarres

Callos 

Costelletes de conill amb allada

Tot acompanyat amb el vi que vulguis, una cosa que no és estrany perquè aquest menjar|dinar té molts pretendents, vinícolamente parlant. Qualsevol vi no és suficient per acompanyar tants sabors potents. Les postres són de l'amic de la casa Cristian Escribà, així que si et queda espai per a dolç, no et decebrà.

Petit fours

Un lloc que veu passar modes culinàries sense moure's del lloc, que veu passar clients per tornar a veure'ls aviat de nou. Un lloc que té èxit des de sempre, que el continua tenint avui, però que ho assumeix amb una humilitat que li apropa al client, que queda enamorat pel menjar, tracte, i autenticitat. Si encara no hi has anat, si us plau agafa la cullera i degusta la felicitat. Èxit assegurat!

Puntuació
Menjar   Vins
69   75
Servei   Local
70   62
Preu   Estrelles Miguelín
35€  
Per persona: 2/3 entrants a compartir +1 plat principal +1 plat de postres +1 copa de vi  

On és la Bodega Sepúlveda?

Adreça: Carrer de Sepúlveda, 173, 08011 Barcelona

Telèfon: 933 23 59 44

Horari: dilluns a divendres de 13:30 a 14:30 i de 20h a 00:30; dissabte de 20h a 1h; diumenge tancat

Web: http://www.bodegasepulveda.net/