Avui, més que mai, les cartes de la majoria de restaurants tenen una diversitat sense precedents. En molts casos, complint-se el famós refrany "aprenent de tot, mestre de res". Si ens dirigíssim al l'extrem oposat, el que trobem és l'especialització: llocs on se centren en un sol producte i que pretenen destapar absolutament tots els secrets del mateix.

Entra llavors en escena Bardeni, un petit local barceloní on es rendeix homenatge a la carn, i el capità del qual és el xef Dani Lechuga (ironies de la vida, eh?).

Amb un servei i proposta més despreocupada que la de Caldeni (el seu restaurant gastronòmic), la idea aquí és que compartim platets i gaudim del gran producte que ens ofereixen, sigui asseguts als còmodes tamborets de la barra o a les taules i cadires que completen la resta del local.

La carta la trobem tant en paper com pintada per les parets de la sala, directa i concisa com ella sola, i a més donant l'oportunitat de degustar plats no carnis pensats per a aquests acompanyants que prefereixen un sopar més lleuger. Amb forquilla i ganivet en mà, els Miguelines es preparen ansiosos per descobrir els plaers que oculta la carn!

El primer que ens arriba a la taula és una deliciosa i refrescant amanida de tomàquets del Maresme amb fulla de coriandre. Producte de temporada que a més ve pelat resultant així més fàcil de menjar i evitant-nos que la pell espatlli la textura de la sucosa polpa. És necessari recalcar com n'és de difícil en el dia d'avui trobar tomàquets que facin gust de tomàquet com aquests...

Amanida de tomàquets del Maresme

Amanida de tomàquets del maresme

Seguim amb una cecina de Lleó, potent i madurada, l'olor lleugerament fumada la qual ens recorda a la muntanya i als productes que d'allà sorgeixen. Deliciosa, però una mica més de greix li hauria vingut perfecte.

Cecina de Lleó

Cecina

La següent encarnació d'aquest mateix producte es materialitza en forma de croquetes, les quals lamentablement consistien gairebé exclusivament en beixamel, faltant-li substància i sobretot més cecina a l'interior. Una pena, perquè la delicada crosta i la cremositat general del conjunt és fantàstica.

Croquetes de cecina

Croquetes de Cecina

Arriba la prova de foc: l'steak tartar. I afortunadament aconsegueix no només un aprovat, sinó un excel·lent! L'excel·lent punt de picant potencia el conjunt resultant en un sabor fi i elegant a boca. Un must.

Steak tartar

Steak Tartar

El sandvitx de fricandó fa acte d'aparició, i és aquest moment en què els Miguelines ens desfem en sospirs i elogis cap a un tast canalla d'aquesta mena. Suculència màxima.

Sandvitx de fricandó

Sandvitx de roast beef

Acabant amb els entrants, el caneló de cua de bou amb tòfona d'estiu. Apetitós com ell sol, encara que la pasta del caneló era massa gruixuda pel nostre gust, costant-nos una mica mastegar-lo. Fragant gràcies a la tòfona d'estiu, encara que després en l'apartat gustatiu aquesta no tingui res a fer contra la hivernal Melanosporum.

Caneló de cua de bou i tòfona d'estiu

Caneló de cua de bou amb tòfona d'estiu

Arriba ja l'anhelat moment: Filet d'Angus de Nebraska. Si haguéssim de comparar la seva textura amb alguna cosa, seria sens dubte la mantega. El tall bàsicament es desfà a les nostres boques després de diverses mossegades, i el seu exquisit sabor no té parangó. La infiltració de greix d'aquesta peça és la que crea aquesta màgia als nostres paladars.

Filet d'Angus de Nebraska

Filet d'Angus de Nebraska

Com som uns gurmets insaciables, no vam poder resistir-nos a demanar un altre tall diferent: l'Onglet amb ceba i salsa priorat. Situat al diafragma de l'animal, té unes intenses notes de caça i a més es genera un contrast interessant entre la cruixent ceba i la tendresa de la carn.

Onglet amb ceba i salsa priorat

Onglet amb enceba i salsa del priorat

Deixant la part salada i endinsant-nos en el terreny del dolç, ens decidim per un triumvirat d'èxit: torradeta de Santa Teresa, crema catalana i flamet. A destacar la lleugeresa del segon, que s'assemblava per textura a una mousse més que a una crema.

Assortit de postres

Assortit de postres

Com podeu veure Bardeni fa gala d'una cuina honesta, que no emmascara el producte. Un veritable punt de referència a la ciutat comtal per als que, com nosaltres, estimen la carn.

Puntuació
Menjar   Vins
69   67
Servei   Local
68   69
Preu   Estrelles Miguelín
35€   1 estavellis
Per persona: 4/5 plats a compartir +1 copa de vi.  

On és Bardeni?

Direcció: C/ de València, 454, 08013 Barcelona

Telèfon: 932 31 45 11

Horari: De dimarts a dissabte de 13:30 a 15:15 i de 20:30 a 22:30. Dilluns i diumenge tancat.

Web: http://www.caldeni.com/bardeni/