A l'hora d'escollir un restaurant, sobretot si és nou, el que veiem a través dels ulls hi juga un paper vital. Per això un dinar excel·lent no és suficient, en ocasions ni tan sols imprescindible. Una proposta divertida sobre la carta, en un local diferent, ben situat i que cridi l'atenció, amb gent simpàtica servint i un xef amb una bona dosi de carisma i currículum, poden ser una fórmula d'èxit.

La proposta que us presentem avui és fresca, directa, fàcilment comprensible i de la mínima ambició culinària que els miguelines reclamem. Una proposta que té rotllet, i no ens referim al de menjar. Platets petits, que s'anuncien magistralment a la carta, tot elaborat en una petita cuina en vista del comensal, amb producte fresc i elaboracions amb alguna cosa de complicació. Un cartell de neó a la porta de la cuina amb el nom del local, Bar Omar, és tota una declaració d'intencions així com un reclam per als transeünts, que comprovem que en passar per davant desvien la mirada cap a ell a través de la vidriera de l'entrada. Bon màrqueting!

Bar Omar, que no es refereix a productes del mar sinó al nom del cuiner, Omar Díaz, és un local petit, jove, decorat... espera, que allò del menjar se'ns dóna millor que l'arquitectura... si et diem decoració Ikea juvenil versió restaurant s'entén? En qualsevol cas, repetim, té rotllet, el Bar Omar és un producte atractiu en què qualsevol nou restaurador pot inspirar-se si vol "fer negoci". Obert des de fa només 4 mesos i bé situat a l'animat carrer Amigó, faràs bé de reservar si vols assegurar. Ideal per a grupets, àpats ràpids i fins i tot per a una cita, sobretot si és la primera (per això que si va bé pots allargar i gaudir, però si no va bé pots acabar ràpid, pim pam, sense que es noti gaire).

Com sempre, vam menjar un munt de plats, platets en aquest cas. "Croquetes de pollastre de pagès rostit", suaus, "Amanida russa de pel·lícula", saborosa però sense arribar a l'Òscar, "Mandonguilles amb ceps", plat fora de carta que va ser el millor de la nit gràcies a una bona salsa i a unes excel·lents boles de carn de porc Maldonado. Acabem aquesta primera tanda, amb un "Bun de papada" que es menja en dues mossegades.

Croquetes de pollastre de pagès rostit

Amanida russa

Mandonguilles amb ceps

Bun de papada

Aparentement més contundents, però finalment en la línia de sabors suaus del grup de plats anterior, un "Caneló de pollastre de pagès, amb bolets del dia i beixamel trufada", "Steak tartar amb toc fumat", afectuosament a ganivet, unes arriscades però bones "Vieires amb praliné de nou macadàmia amb bolets" i finalment un bon "Filet cafè de pariu" de rica salsa, al que suggerim una mica més de salseta.

Steak tartar amb toc fumat

Vieires amb praliné de nou macadàmia amb bolets

Filet cafè de París

El Bar Omar està arrencant, 4 mesos no són res. Segur que l'Omar i els coneixements que va aprendre entre altres llocs en l'Arzak i el Gresca, li serveixen per anar trobant i perfeccionant les creacions. El lloc agrada, el menjar diverteix i es nota perquè omple. Què més es pot demanar?

Puntuació
Menjar   Vins
63   62
Servei   Local
62   65
Preu   Estrelles Miguelín
30€  
Per persona: 5/6 tapes a compartir +1 postres +1 copa de vi  

On és el Bar Omar?

Adreça: Carrer d'Amigó, 34, 08021 Barcelona

Telèfon: 932 50 84 28

Horari: dilluns a dissabte (13:00–16:00 i 20:30–23:00); diumenge (13:00–17:00)

Web: http://baromar.cat/