Hi ha cuines tan aficionades a viatjar com nosaltres els catalans a l'estiu. Traspassen fronteres com si no n'hi hagués i tan aviat fan viatges curts com s'atreveixen a anar a qualsevol part del món. La italiana és, juntament amb la japonesa, la més viatgera de totes.

Són molts els restaurants de menjar italià a Barcelona on es poden degustar plats típics del nord, del centre o del sud del país de la bota. Però no són tants, fins i tot pocs, els que permeten viure una experiència completament autèntica. Al Bar Bacaro es pot menjar menjar italià de qualitat, com en molts llocs, però en un ambient que fa que qui viatja a Itàlia siguis tu.

Cuina italiana de mercat, en un petit i incòmode local situat en un estret carrer del Raval, (just darrere de la Boqueria), servida per italians, amb clientela italiana i regentat per l'ànima del negoci, Mauri, italià de bona pasta i amb un perfil més italià que els mateixos italians. El Mauri posa l'ànima i el ritme al restaurant venent-te cada plat de manera que et predisposa tots els sentits cap a tastar "il miglior del mondo", el millor dels ingredients de cada plat.

Al Bar Bacaro fan els plats italians més populars, cuidant tant cada ingredient que el que sembla que pots menjar a casa té un gust diferent a la boca. Una carta curta, escrita a mà, que té tres senzilles parts: antipasti, pasta feta a casa i plats de carn o peix fresc. Comencem per una amanida de tomàquet amb seitons i olivada, que era tan senzilla com perfecta i bona, i unes sardines en saor (adob), amb ceba per sobre, amb la carn tensa amb un gust tan intens que ens va fer somriure i esperar amb ganes la festa dels principals.

Amanida de tomàquet amb seitons i olivada

Sardines en saor amb ceba

Els plats de pasta, feta diàriament a casa (es nota!) tenen personalitat. El primer que tastem són uns Capelacci (gorres, en italià) farcits de mortadel·la amb crema d'apinap, que estaven boníssims. Seguim amb uns Passatelli amb bolets i tòfona d'estiu, una pasta en forma de cuc que no porta blat i que es fa diferent a cada mos. Un plat que recomanem no saltar-se! Completem aquest capítol amb uns Linguine (un tipus d'espagueti) vongole, als que només se'ls hi posa el marisc o peix fresc del dia. En el nostre cas, una generosa quantitat de cloïsses fresques, que van fer impossible que no ens llepéssim els dits.

Capelacci farcits de mortadel·la amb crema d'apinap

Passatelli amb bolets i tòfona d'estiu

Linguine vongole

Per tastar els plats principals, decidim degustar els medallons de rap en llit de carbassó, un plat perfecte i honest, encara que no tan destacable com els del paràgraf anterior.

Medallons de rap en llit de carbassó

L'apartat de les postres és de visita obligada. En la mateixa línia que la resta del menú, combinen els ingredients de qualitat amb molt de carinyo. Destaquem el Tiramisú i la Pinya macerada. I amb tot el menú, podràs degustar vins italians ben seleccionats

Tiramisú

Pinya macerada

Abans d'acabar, un "warning". El Bar Bacaro no és barat, malgrat la qual cosa és un local que se sol omplir. Una cuina molt fresca i de producte mai no pot ser econòmica, perquè el millor dels aliments, encara que sigui tomàquet o seitó, sempre té un cost superior. Però un viatge a la Itàlia de veritat, bé mereix un petit esforç econòmic. Al cap i a la fi, un bitllet d'avió sempre ens costarà més car.

Puntuació
Menjar   Vins
67   60
Servei   Local
63   58
Preu   Estrelles Miguelín
40€  
Per persona: entrant (a compartir), principal, postres i copa de vi  

On és el Bar Bacaro?

Adreça: Carrer de Jerusalem, 6, 08001 Barcelona

Telèfon: 931 15 66 79

Horari: De dilluns a dissabte de 13:30-16:00, 20:30-24:00. Diumenge tancat.