Que et furtin el telèfon mòbil és un dels robatoris més freqüents dels nostres dies. S'està convertint en una especialitat de la casa. El sentiment de ràbia i impotència que provoca és similar a si et pispen la cartera o d'altres objectes de valor, però a l'era dels smartphones les reaccions de les víctimes són una mica diferents, bàsicament perquè pots buscar-lo a través de les xarxes. I de tant en tant funciona, tot i que trobar-lo no significa que te'l tornin, i sobretot, que la descoberta et tranquil·litzi. Una cosa semblant és el que li ha passat al guionista i dramaturg Guillem Clua, a qui li van espatllar el diumenge 22 de desembre pispant-li el telèfon a un bar del centre de Barcelona. La història d'en Clua i el seu mòbil ha acabat convertint-se en un fenomen viral, i la denúncia en una investigació amb resultats inquietants. Una frase (plena d'humor) ha esgarrifat els seus seguidors: "Que mi móvil lo tiene un narco, tías".

Guillem Clua preocupat @guillemclua

Guillem Clua @guillemclua

Un narco... o un client d'un narcopis del Raval, segons l'aplicació de telefonia que localitza terminals. Clua la va fer servir per esbrinar on havia anat a parar l'aparell, segurament sense gaires esperances d'obtenir cap pista vàlida. La realitat, però, va superar la ficció. I ell en sap molt de ficció! El programari el va situar al carrer de la Reina Amàlia, al Raval de Barcelona. En una finca determinada, a més a més. En Guillem va cercar la direcció a Internet i, oh sorpresa!, es tractava d'una adreça coneguda per la policia... i el mercat de la droga de la capital. Era un dels narcopisos intervinguts recentment pels Mossos d'Esquadra. El guionista de 'El cor de la ciutat' ha acabat per visitar la zona, tot i que afortunadament només per tafanejar, posant totes aquestes dades en coneixement de la policia. Els seus seguidors han al·lucinat amb les peripècies de Clua, enviant-li tot el seu suport i unes dosis de bon humor.

Guillem Clua mòbil 1@guillemclua

Guillem Clua mòbil @guillemclua

L'episodi s'està viralitzant a les xarxes, que frisen per saber el desenllaç de la història. Actuarà la policia? Les dades són insuficients? La inquietud pel furt potser ja és història, però saber que es troba en mans d'aquesta mena de delinqüents segur que no l'ha deixat gaire tranquil. Ni a ell, ni als internautes que l'acompanyen durant aquesta 'pel·lícula'.