Partim d'una premissa bàsica: defecar en un centre religiós és una autèntica porcada. Un acte abjecte i menyspreable d'algú, qui sigui, que es pensi que quan li vingui un apretón, pot deixar les seves deposicions al primer lloc que li passi pel cap, o per una altra part de l'anatomia. I no ens referim al bany o els lavabos de l'edifici en qüestió, sinó allà al mig, ben visible, i fent-ne ostentació. Una bretolada infame. Ho seria igual si fos un edifici laic. Però amb el tema de la fe i les creences, pot ferir encara més sensibilitats.

home defeca esglesia

@larazon_es

Que el caganer sigui de Riudellots de la Selva, d'El Real de San Vicente, de Rothenburg ob der Tauber o de Tambacounda és un afegit que ni suma ni resta. Tant li fa. És un porc. Aquí y en la China popular. Al diari La Razón, però, s'ha produït un fet, com a mínim, peculiar. Perquè a Jaén un brètol ha fet de ventre on li ha vingut de gust. En aquest cas, l'interior del Santuari de la Fuensanta de Villanueva del Azobispo. Un home està sent investigat com a presumpte autor d'un delicte contra els sentiments religiosos després de defecar-hi allà i posteriorment, escampar la femta a la talla del Crist de Medinaceli i la paret del temple. Una càmera de seguretat del recinte el va gravar, i es veu com el jove, que ja ha estat identificat, entra quan el santuari és buit i fa les seves necessitats al costat de l'altar. Acaba, es puja els pantalons i surt del temple. La Razón, però, titula de manera curiosa, apuntant el fet que l'home és català. En el text interior de la peça, especifica que és un veí de Sabadell. En el títol, trien la paraula català per adjuntar-ho al seu acte reprobable. "Un catalán defeca en un santuario de Jaén". 

Un detall que no ha passat desapercebut per la xarxa. Tant pels que fan ironia amb la tria del diari com pels lectors als que la intenció del mitjà ha provocat l'efecte desitjat, l'animadversió a tot el que faci olor a català:

Curiosament, si ara entres directament a la pàgina web, el diari de Marhuenda hi posa ara "un vecino de Sabadell"...

home defeca esglesia2 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat