Trofeu Comte de Godó. Any 2017. Una edició especialment freda del famós torneig de tennis de la ciutat de Barcelona. Baixes temperatures i pluges van acompanyar molts dels partits que es van jugar a la terra batuda del Real Club de Tenis Barcelona. I una queixa, absolutament comprensible per part de vuit de les hostesses que hi van treballar: durant aquest esdeveniment esportiu, les dones van haver de treballar a l'aire lliure vestides amb minifaldilla i màniga curta malgrat la pluja i les baixes temperatures. Les hostesses van denunciar que van treballar en aquestes condicions fins i tot quan havien passat la nit anterior amb febre i es notaven malaltes: "Siempre somos chicas. Chicas, minifalda y enseñando carne. El caso es que no podíamos llevar la chaqueta porque no se veía bien la marca, que también está en el paraguas. Se tenía que ver el vestido, y si pasábamos frío daba igual".

hostesses 3

Llavors, després d'una denúncia del sindicat UGT, Inspecció de Treball va aixecar una acta d'infracció molt greu contra l'empresa Schweppes i l'agència d'hostesses Tote Vignau per assetjament discriminatori per raó de sexe i per obligar a treballar les dones en aquestes condicions. Ara, tres anys després, la Justícia ha confirmat una multa de 25.000 euros a l'empresa esmentada, després de la ratificació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de la sanció interposada temps enrera.

hostesses 2

La sentència del TSJC desestima el recurs interposat per Tote Vignau contra la interlocutòria del 2019 que ja confirmava la sanció. A més, condemnen la companyia a pagar 500 euros a cadascuna de les parts impugnants en concepte de despeses. Ja pot prendre nota el Trofeu Comte de Godó. Fets tan lamentables com els del 2017 no s'haurien de tornar a produir mai. I tampoc caldria que unes hostesses vagin vestides així, faci o no mal temps.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat