Fa un any la Comissió d’Accidents de Trànsit de l’estat de Victòria, a Austràlia, es va preguntar quin aspecte tindríem els humans si resistíssim als accidents de trànsit. Ara ja tenim la resposta, gràcies a la feina de l'equip format per David Logan, expert en investigació sobre accidents, Christian Kenfield, un cirurgià especialitzat en traumatologia, i l'artista Patricia Piccini.
Després de determinar què caldria als nostres cossos per no sortir malparats dels accidents, l’artista va dissenyar la figura, i d’aquí ha nascut Graham, el primer ‘humà’ de la història que pot sobreviure a tot tipus d’accidents de trànsit.
Muntatge de la BBC amb imatges de la Comissió d'Accidents de Transports (TAC)
Costelles sortides, orelles empetitides i un cap gegant i molt més quadrat de l’habitual. Aquestes són algunes de les característiques de com hauria de ser l’humà que sobreviuria a qualsevol incidència a la carretera. Al web de la iniciativa es presenten de manera interactiva totes les especificitats que presenta el cos de Graham. El treball, que ha costat 200.000 dòlars australians (uns 135.000 euros), s'ha fet amb la intenció d'alertar els ciutadans de com de vulnerables som les persones davant de cops provocats per accidents de trànsit.
No és el primer cop que campanyes relacionades amb accidents de transport nascudes a l’estat de Victòria, es fan virals arreu. L’any 2012, Metro Trains Melbourne va fer famosa una cançó per alertar sobre les morts relacionades amb metros i trens. Amb el títol Dumb Ways To Die (“maneres tontes de morir”), el vídeo, després de tres anys i mig, ja acumula més de 134 milions de visites a Youtube.