Massa presses? Manca de comunicació? O directament, una negligència professional digna de premi? S'accepten interpretacions per a l'espifiada monumental que va cometre el Telenotícies Vespre de Toni Cruanyes durant la seva darrera emissió. L'informatiu es feia ressò del triomf d'un videojoc català als prestigiosos Game Awards celebrats a Los Angeles, una mena d'Òscars del sector, que van guardonar com a millor joc d'impacte un títol que va confondre algú a Sant Joan Despí. Es tractava de Gris, una aventura fantàstica molt particular d'una jove que ha perdut la veu per una experiència traumàtica, i que vol passar d'un món en blanc i negre a un altre en colors. L'experiència traumàtica, la de l'encarregat de posar el fons gràfic, a mesura que Cruanyes anava explicant els detalls de la notícia. Per què l'errada va ser antològica, d'Òscar també. Bé, millor dit de Razzies, l'antítesi de l'estatueta: ho va il·lustrar amb un videojoc, sí, però el de la pel·lícula 'Grease'. És un matís. Podeu veure el moment a partir del minut 29.

Bona part dels espectadors del Telenotícies van al·lucinar momentàniament, per després petar-se de riure amb l'equivocació i renyar els serveis informatius de TV3, després. John Travolta i Olivia Newton John li van robar el protagonisme a l'equip de desenvolupadors i artistes catalans (Roger Mendoza, Adrián Cuevas, Conrad Roset, Alba Filella i Ariadna Cervelló), que van fer una feina extraordinària amb 'Gris', aclamat per jugadors i experts d'arreu del món. Una confusió de les que fan vergonyeta, i que ha omplert la xarxa de reaccions de tota mena. I per cert: ja té nassos que l'errada arribi tot just unes hores abans de la retrobada dels protagonistes de la cinta, 41 anys després. Shit happens.

Gris TN TV3

Gris TN TV3

Toni Cruanyes Grease TV3

Toni Cruanyes Grease TV3

Roger Mendoza gris videojoc TV3

Roger Mendoza Gris videojoc TV3

Segur que al control de realització o als passadissos de la cadena pública es va sentir la broma: "Game over"

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat