La revista Annals of Internal Medicine ha publicat dos estudis que arriben a la conclusió que el cafè no és dolent per la salut, i que fins i tot, pot tenir efectes beneficiosos que s’associen a un menor risc de mort prematura.

Científics de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), han estat al capdavant d’aquest estudi que durant 16 anys ha analitzat 520.000 persones de diferents països europeus. Els resultats relacionen el consum d’un cafè diari amb la reducció de la mortalitat prematura de l’1% en el cas de les dones i del 3% en el dels homes. En cas de beure'n tres, el percentatge augmenta fins al 8% i el 18% respectivament.

via GIPHY

El segon estudi realitzat amb 185.000 estatunidencs de diferents ètnies -també durant 16 anys-, arriba a conclusions semblants. No obstant això, Marc Gunter, autor principal de l’estudi, indica que no estan en condicions de recomanar a la gent que begui “més o menys cafè”. Es suggereix un consum moderat, ja que allò que sí determina l’estudi és que el cafè no és perjudicial per la salut. La directora de l’estudi, Veronica Setiawan, afegeix: “No podem dir que prendre cafè allargui la vida, però veiem que existeix una relació”.

L’any 1991, la mateixa branca de l’OMS que ha dut a terme aquest estudi (l’Agència Internacional d’Investigació sobre el Càncer), va classificar el cafè com a possible substància cancerígena a causa d’uns indicis que vinculaven la beguda amb el càncer de pàncreas. L’any passat van desestimar aquestes sospites després de més d’un miler d’estudis on s’observava que, fins i tot, existia una reducció del càncer de fetge i de l’endometri uterí.