No us deixeu enganyar, el propietari d’aquestes sabates no ha desacatat les lleis d’higiene més bàsiques i ha deixat les sabates al damunt de la taula de l’escriptori. Es tracta d’un dibuix de Nikola Čuljić, un artista serbi que s’ha fet viral amb les seves singulars obres: il·lustracions que semblen estar realitzades en 3D.

Aquest dissenyador gràfic i dibuixant autodidacta amb menys de tres anys d’experiència professional, va començar dibuixant autoretrats, però va deixar enrere aquesta idea perquè considerava que era massa difícil.

Va ser aleshores quan va buscar noves maneres d’expressar el seu art, i Čuljić va acabar trobant un estil personal i diferent de la resta d’artistes. Es tracta d’il·lustracions de dues dimensions de paper que produeixen una il·lusió òptica de 3D.

 

A photo posted by Nikola Čuljić (@nikola_culjic_art) on

Granotes, pastissos, lingots d’or, cadires, robots, àguiles... l’art d’aquest dissenyador gràfic serbi sembla no tenir fi. L’hiperrealisme de les seves obres crea la sensació de poder tocar-les.

Čuljić aconsegueix aquest efecte a través de diferents tècniques. Amb llapis, marcadors i pintura al pastel, que consisteix en la utilització d'unes barres de colors similars als guixos escolars però que es diferencien perquè els pastels són pigments en pols barrejats amb prou goma o resina per aglutinar-los. D'aquesta manera s'aconsegueixen colors lluminosos, intensos i ben saturats.

 

A photo posted by Nikola Čuljić (@nikola_culjic_art) on

A través d’aquest vídeo pots veure algunes de les millors obres de Čuljić.

L’art serveix per transmetre a l’espectador experiències noves, diferents, que el puguin sorprendre, i aquestes obres de Čuljić han aconseguit impressionar i generar gran expectació a les xarxes socials.