Si algun dia Chicote va a fer una visita de les seves en el restaurant Terraza New Cucos de Madrid es trobarà grans dosis de ranciesa. Però no del greix dels fogons, sinó de la catalanofòbia que es respira a les seves parets. El bar en qüestió deu haver trobat molt cuco, fent honor al seu nom, fer una especificació molt concreta en el seu menú. Una gracieta, potser, perpetrada entre cigaló i cigaló pels creadors de la carta. I qui s'ho ha trobat ha estat l'actor català Josep Julien.

julien2

teatrebarcelona.com

L'intèrpret ha parat atenció en un menú de 15 euros que incloïa un primer plat, un segon, unes postres o un cafè i una beguda. I de propina, no un didaló o un chupito d'algun licor de la casa, sinó una petita dosi de ridiculesa. Probablement, el didaló se'l deurien beure els seus propietaris quan van pensar en ser tan originals com per provocar vergonya aliena. La carta del local comptava amb diferents plats a triar. Molts d'ells, plats típics d'una determinada zona. Hi ha, per exemple, papas arrugadas, típiques de les Canàries, o musaka grega, al costat de bledes, cocido madrileño o llenguado. I per postres? Arròs amb llet, pinya, crema de iogurt amb salsa de mango... i crema catalana. Però atenció a l'afegit que hi posen: "hecha en Madrid".

Gràcies per l'aclariment. Potser han pensat que la llet, els ous i el sucre, els ingredients amb els que es fan aquestes típiques postres catalanes, se'ls caducarien al rebost perquè cap madrileño de bien gosaria demanar-se la crema catalana. Vamos a poner que está hecha en Madrid, a ver si cuela... Penós. I el que ha cremat no és el sucre que es posa damunt la crema, sinó la xarxa:

Però tranquils, el dia que se n'adonin que la crema és de color groc, segur que la retiren de la carta.