En Blau va revelar dilluns en exclusiva que Zarzuela està pressionant periodistes per recuperar la imatge de la monarquia i especialment la més malmesa, la de la reina Letícia. Aquestes pressions han trigat poc a sorgir efecte. L'endemà que els reis d'Espanya es reunissin amb el príncep hereu saudita els dos diaris de paper més venuts a Espanya (i això de venuts a Espanya té una doble lectura) ho han considerat la foto del dia a les portades:

el pais

el mundo

"Alizanza estratégica" i "Armonía real". Ni una sola referència en portada a les crítiques a la recepció fetes per polítics i ONG's (les més importants com Amnistia Internacional, Greenpeace i Oxfam Intermón). La ínfima qualitat democràtica a l'Aràbia Saudí no mereix ni una menció. Letícia és especialment destacada a les dues capçaleres de Madrid però en la que sembla  la cap de l'Estat és a El país. El rei Felip de comparsa i la seva esposa dona la mà a l'hereu saudita. Lògicament hi ha fotos del rei fent el mateix gest però segueixen ordres de Zarzuela: Salvar a la soldado Leti. El diari de PRISA tria la primera foto i prescindeix de la segona:

reina saudi efe

reis saudi efe

EFE

Un país amb tradicions medievals que passa per una democràcia quan compra vaixells de guerra espanyols. Hi havia fins a 8 ministres i Rajoy al dinar. Com va fer Joan Carles, cal tenir cura de les relacions entre les dues dinasties, especialment pel que fa als negocis. Tot i que el convidat saudita no és cap d'Estat li va dispensar un protocol d'altíssim nivell. Ja es va publicar que Corinna va fer de comissionista i es va quedar una bona pessigada pel contracte de l'AVE a La Meca que va guanyar Espanya.

rajoy reis saudi efe

EFE

La imatge semblaria el Sant Sopar si no fos perquè els saudites no són amics dels cristians, com explica Pilar Rahola al seu llibre S.O.S. cristians. Una monja amiga de Rahola, Sor Lucía, ja va advertir que Felip aparenta ser un tirà i traficant d'armes. Però això no es llegeix als dos diaris de Madrid sinó al full parroquial. Soraya pressiona, Letícia pressiona i alguns diaris cedeixen. Només falta que El país es fusioni amb la revista Hola o directament es vengui amb grapes i paper cuixé.