Màxima preocupació per l'estat de salut de la reina Sofia. La setmana passada, després d'assistir al casament de José Luis Martínez Almeida i Teresa Urquijo, i acudir a la missa funeral de Fernando Gómez-Acebo, l'emèrita va ingressar d'urgència a la clínica Ruber per una infecció al tracte urinari. Els metges van recomanar als seus fills que es quedés en observació uns dies mentre rebia els antibiòtics per via intravenosa. Dissabte a la tarda se li va donar l'alta hospitalària, va pujar en un cotxe oficial amb les seves escortes i es va acomiadar de la premsa. Amb la seva salutació es va poder veure que encara portava la via. Això vol dir que a casa encara s'hauria d'administrar antibiòtics per via. Zarzuela compta amb metges personals i infermers les 24 hores del dia.

Sembla que evoluciona favorablement, no obstant això, la infecció no és l'únic problema que preocupa. Realment l'ingrés de la reina Sofia amaga alguna cosa més. I és que la salut de l'emèrita ha minvat en els últims mesos. Està molt delicada de salut, en gran part a causa de la seva edat. En les seves aparicions institucionals se la veu més cansada, amb més dificultat per moure's, fins i tot per articular paraula. Ella mateixa esclafeix a plorar per la tristesa que li suposa veure que ja no pot afrontar aquest repte sola. Formar part de la institució el manté amb vida. Ella voldria acabar els seus dies amb les botes posades, tanmateix Felipe ja pensa a jubilar-la.

reina Sofia
reina Sofia

Zarzuela oculta el veritable problema de salut de la reina Sofia

La reina Sofia està molt delicada. Ara per ara s'han cancel·lat els seus pocs compromisos institucionals i es desconeix si reactivarà la seva agenda. Ja a començaments del curs, el mes de setembre passat se li va proposar de renunciar al càrrec a favor de la seva neta Leonor. La princesa està preparada per ser la seva digna successora. Amb la seva majoria d'edat pot adquirir més rellevància, com la succeirà la infanta Sofia en el seu moment, i la presència de la dona de Juan Carlos ja serà innecessària. Però l'emèrita es va resistir. Ara amb el seu problema de salut, se li ha detectat demència senil, com la seva germana Irene, és probable que hagi de renunciar a la seva agenda. S'espera fins a aquest mes de juliol per prendre una decisió seriosa i ferm.

La idea és que la reina Sofia descansi en els seus últims anys de vida. Passaria tots els estius a Mallorca, més llargs que de costum en tenir més disponibilitat, aniria a Londres, on abans vivia el seu germà i li porta molt bons records, i a Grècia, on viu gran part de la seva família i mai no ha pogut passar prou temps amb ella. Les infantes Elena i Cristina estarien totalment d'acord amb la decisió de Felipe, la veuen molt malament.

la reina sofía surt de l'hospital amb la via intravenosa
la reina sofía surt de l'hospital amb la via intravenosa