La reina Sofia sempre ha estat considerada una de les millors 'Royals' del món, encara que Letizia li agafa la davantera. Una de les monarques més estimades. Les humiliacions de Juan Carlos també han fet que se la vegi com la víctima de la família. Malgrat la ruptura familiar, l'emèrita és l'única que s'ha mantingut en la corona amb algunes funcions institucionals i un sou provinent dels Pressupostos Generals de l'Estat. Fins que es va obligar l'emèrit a abdicar, la mare de Felip VI ha estat l'encarregada de dirigir Zarzuela, però amb l'arribada de Letizia tot va canviar. Es coneix que l'actual reina és una dona freda i calculadora, massa controladora i distant, però el seu caràcter no difereix tant de la de la seva sogra.

En tot moment, la reina Sofia va saber quin era el seu lloc. Es va mantenir fidel a la institució fins quan va descobrir les infidelitats de Joan Carles I i va estar a punt de divorciar-se. Però abans que res era reina, i la seva intenció és morir amb les botes posades. Va ser consort del Cap d'Estat i responsable al 50% de transmetre valors i ensenyaments a l'actual rei d'Espanya, Felip VI.

Letizia i Sofía a l'hospital efe
Letizia i Sofía a l'hospital efe

La reina Sofia sempre ha estat molt dura amb el servei

A causa del seu rol com a reina, ha desenvolupat una personalitat altament exigent, començant amb si mateixa i estenent aquesta exigència als altres. Malgrat això, Sofia gaudeix de gran afecte com una dels membres més estimats de la Casa Reial. La seva transformació en l'apreciada reina actual s'atribueix en gran manera a les persones del seu entorn, que, com a assessors, han exercit un paper crucial en la seva evolució. L'elecció de persones de confiança ha estat una constant en el seu cercle, sempre que puguin suportar la pressió inherent al seu tracte inflexible.

Reina Sofía amb el seu germà Constantino
Reina Sofía amb el seu germà Constantino

Sofia es mostra rigorosa i exigent amb tots els que treballen el seu servei, una característica ben coneguda per aquells que han passat anys treballant a Zarzuela. Encara que algunes persones continuen treballant amb Letizia, algunes afirmen que no hi ha hagut millora; De fet, perceben que l'actual reina és encara més rigorosa i supervisora.

"La reina no es deixa aconsellar i mai no protesta. Però és inflexible amb el servei, si veu que una peça no està ben planxada, no diu res, es limita a tirar-la a terra", explica Pilar Eyre en el seu blog de la revista Lecturas.

Pilar Eyre defineix a l'emèrita com una dona "de fort caràcter i molt reina". Encara que no renyava els seus treballadors, quan no estava contenta, els seus gestos parlaven per si sols i sabies perfectament que alguna cosa anava malament. "Si li feies una estrebada sense voler, no et deia res, però la mirada... buf, la mirada...", va explicar una de les seves perruqueres.