Malgrat la ruptura de la seva filla, la infanta Cristina, amb Iñaki Urdangarin, la reina Sofia manté una bona relació amb el seu exgendre. La mare del rei Felip VI el visitava regularment a la presó de Brieva, on va complir condemna pel cas Nóos, i des de la seva sortida de presó, s'han continuat veient pels nens, encara que amb total discreció.

Aquestes trobades no estan exemptes de polèmica, ja que Iñaki Urdangarin és considerat un proscrit en Zarzuela, especialment per la reina Letizia i el rei Felip. Tanmateix, la reina Sofia s'ha fet a un costat i posa per davant els seus nets. L'exjugador d'handbol és el pare de quatre dels seus nets, i l'emèrita no està disposada a trencar la seva relació amb ell, malgrat el divorci de la seva filla.

Iñaki Urdangarin
Iñaki Urdangarin

De fet, segons fonts properes a Zarzuela l'emèrita s'ha mantingut al marge de les negociacions pel divorci de la infanta Cristina i el seu exgendre. Encara que les negociacions van implicar que la seva filla accedís a les peticions econòmiques d'Iñaki Urdangarin, la reina Sofia no vol interferir en aquest assumpte.

"Sofia està molt pendent de tots els seus fills i nets; és molt atenta i afectuosa, com bé es coneix. Però és cert que aquest 'partit' ha decidit no jugar-lo", asseguren els informants. Encara que sense deixar de recolzar la seva filla en les seves decisions.

la reina sofía
la reina sofía

L'esposa de Joan Carles I es caracteritza per ser una dona molt discreta, i no sol fer declaracions públiques sobre la seva vida privada. Tanmateix, la seva relació amb Iñaki Urdangarin demostra que és una dona que anteposa a la seva família a qualsevol altra consideració.

La reina Sofia i Iñaki Urdangarin s'avenen

La relació entre Iñaki Urdangarin i la seva sogra sempre ha estat bona. Per a la reina Sofia, l'exesportista era el gendre perfecte: esportista, atractiu i sobretot atent amb la seva filla. Tot això, va portar que en tingués una gran acceptació a palau. Però això es va truncar.

Segons el recollit per Monarquia Confidencial des que va sortir a la llum la seva implicació el cas Nóos, seguida de la seva entrada a la presó, la reina es va desmarcar, encara que intentant protegir i ajudar en tot el possible la seva filla i nets.

Juan Carlos i Sofia han provat de preservar la integritat de la seva filla i de defensar-la davant de qualsevol enemic. No obstant això, Iñaki Urdangarin no el va posar fàcil.

la reina sofía
la reina sofía

Divorci entre la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin

Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina van anunciar la seva separació l'abril de 2022, després de 24 anys de matrimoni. La parella té quatre fills junts: Juan Valentín, Pablo Nicolás, Miguel i Irene.

La separació va ser un dur cop per a la família reial espanyola, i es va produir després de la publicació d'unes fotos de l'exduc de Palma passejant de la mà amb una altra dona, Ainhoa Armentia.

Les negociacions del divorci entre Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina es van prolongar durant mesos, i finalment, s'ha parlat que es concretaria durant aquest mes de novembre, tanmateix, no ha transcendit res sobre això.