La reina Sofia i Letizia mai no han tingut una excel·lent relació. Mentre Juan Carlos no volia la seva nora a casa, l'emèrita veia en ella una clara competència, i no es va equivocar. En el dia d'avui ha aconseguit fer-li ombra. La dona de Felipe és considerada la millor reina d'Espanya i la millor de totes les monarquies europees destacant la seva elegància. És portada de tots els mitjans de comunicació en cada una de les seves aparicions públiques.

Letizia va aconseguir treure's tots els familiars de Felip VI del mig menys a ella. La reina Sofia va continuar al capdavant de la institució amb un sou dels Pressupostos Generals de l'Estat perquè se li va considerar víctima. Tanmateix, amb la jura de la Constitució de Leonor, l'emèrita podria tenir les hores comptades. La seva jubilació està a la cantonada, encara que vol morir amb les botes posades.

reina Sofía de Nova York a Grècia efe
reina Sofía de Nova York a Grècia efe

En el dia d'avui, la reina Sofia només s'ocupa de repartir alguns premis o cobrir actes solidaris o principalment religiosos, com per exemple el famós Encants benèfic Nou Futur a la Casa de Camp de Madrid. Divendres passat, la dona de Joan Carles I va ser l'encarregada de presidir la seva inauguració després de tres anys d'absència per la pandèmia en una nova ubicació, a la Galeria de Cristall del Palau de Cibeles. Años enrere era la infanta Pilar, germana de l'emèrit, l'encarregada d'aquesta tasca.

La reina Sofia, sola en els actes institucionals

Una vegada més molts famosos es van bolcar amb la causa, com Ágatha Ruiz de la Prada, Laura Ponte o Simoneta Gómez-Acebo, que continua la tasca benèfica a què la seva mare, agermana del Rei Joan Carles i presidenta de l'ONG Nou Futur, va dedicar gran part de la seva vida. La reina Sofia els va rebre tots amb un somriure d'orella a orella. En aquest conegut Encants es pot comprar roba, mobles i antiguitats. A més, col·laboren restaurants com 'El Qüenco de Pepa' o el grup 'Paraigua', que ofereixen una àmplia oferta gastronòmica la recaptació de la qual anirà dedicada a l'ONG Nou Futur.

Regna Sofia i Letizia al rasclet|encants nou futur efe
Regna Sofia i Letizia al rasclet|encants nou futur efe

Fins a 2019, últim any al què va acudir la reina Sofia a l'acte, Letizia acompanyava la seva sogra a l'acte solidari, ja en qualitat de reina. Tanmateix, aquest any la dona de Felipe no ha aparegut. I és que en aquests últims quatre anys la relació entre elles s'ha refredat encara més, especialment des de la humiliació pública a la Catedral de Palma amb les seves filles, Leonor i Sofia.