Tots els focus estan posats en Letícia i Felip, pendents de cada un dels seus moviments. En els últims mesos s'ha parlat d'una suposada infidelitat de la reina al rei. Jaime del Burgo, la tercera persona en discòrdia, ha estat l'encarregat de revelar aquesta informació a les seves xarxes socials. Des d'aleshores els reis es mostren d'una altra manera, molt més distants. Sembla que ja no volen amagar-se, tothom sap que el seu matrimoni no funciona. La complicitat en les seves últimes aparicions institucionals brilla per la seva absència.

Felip i Letícia van passar una profunda crisi el 2013, es creia que podria deure's a la situació de la Corona aleshores, les accions de Joan Carles i el polèmic cas Nóos que va acabar amb Iñaki Urdangarin entre reixes, però ara s'ha donat més llum a aquelles discussions. El monarca mai no perdonaria una mentida, es va sentir totalment decebut amb la mare de les seves filles, de qui estava profundament enamorat. Ara ja no sent absolutament res. Van intentar arreglar el seu matrimoni però va ser en va. La relació dels reis està completament morta. I amb la revelació de Jaime del Burgo i l'absència d'Elionor i Sofia, ja no han d'amagar-se més.

postal de nadal de Felipe i Letizia
postal de nadal de Felip i Letícia

Felip i Letícia, caps de setmana per separat, no volen ni veure's

Des de fa més d'un mes tant Felip com Letícia han fet plans per separat. Dormen en habitacions separades i intenten no creuar-se pels passadissos. Només coincideixen en els actes institucionals, als quals també acudeixen per separat. En una ocasió van estar a punt de divorciar-se, però això hauria estat un veritable escàndol. No està bé vist a la corona. Per aquesta raó, haurien optat per seguir el model de Joan Carles i Sofia, el cessament de la convivència.

Letizia i Felip VI en la missa funeral de Fernando Gómez Acebo / GTRES
Letícia i Felip VI en la missa funeral de Fernando Gómez Acebo / GTRES

Quan menys compromisos institucionals solen tenir són els caps de setmana. Com molts treballadors, Letícia i Felip descansen els dissabtes i diumenges, però lluny de compartir plans junts, viuen per separat. Zarzuela ha habilitat un pis de soltera per a Letícia on marxa tots els caps de setmana si no estan les seves filles, d'aquesta forma pot viure allunyada de Felip i fer el que vulgui sense que l'estiguin vigilant 24 hores al dia.

Cal tenir en compte que Felip porta cinc caps de setmana dormint fora de casa, es reuneix amb els seus amics amb qui comparteix plans afins. És més, els dies de diari sol dormir a Zarzuela amb la seva mare, a un quilòmetre de Letícia, deixa el Pavelló del Príncep per a ella.