Felip VI ha desobeït les ordres de la seva dona ara que es troba fora de joc, i ha aprofitat per apropar-se més a Juan Carlos. El rei no vol que el seu pare mori fora d'Espanya, seria un deshonor per a ell i per a la monarquia espanyola. Als seus 86 anys, la seva salut és delicada i la preocupació entre els seus fills és màxima. Les infantes Elena i Cristina, que més temps passen amb ell, li han demanat que l'emèrita pugui tornar a Espanya. Ara per ara, ha abandonat Abu Dhabi i s'ha instal·lat a Ginebra amb Cristina. El marit de la reina Sofia no podrà tornar a Zarzuela, però sí a Espanya.

Felip Joan Carles funeral Cisntantí GTRES
Felip Joan Carles funeral Cisntantí GTRES

El rei va parlar personalment amb el seu pare en la seva trobada|encontre a Londres i el va posar al dia dels seus greus problemes de salut. Felipe es va quedar realment molt preocupat. Jaime Peñafiel ha parlat públicament per a 'OKDiario' després de fitxar com a columnista després del seu acomiadat de 'El Món'. El periodista sempre ha estat un detractor de la monarquia, especialment de l'època de Felipe i Letizia, perquè manté que "Juan Carlos és el millor rei que ha tingut la monarquia espanyola durant 38 anys". I se sincera: "és injust que avui estigui en l'exili, i a més no entenc com el seu fill, la seva nora i el president del Govern no se n'adonen que hi ha un article a la Constitució que diu que no es pot expulsar a cap ciutadà espanyol, i tampoc no se li pot prohibir l'entrada".

Juan Carlos està molt malament i podria morir en qualsevol moment

Jaime Peñafiel confessa que no se li permet entrar en Zarzuela. Juan Carlos i Felipe van tenir una forta discussió en la qual el progenitor va acabar plorant. Ni tan sols se'l va deixar quedar-se a dormir a Madrid quan va assistir a l'aniversari de Leonor. "És injust". Per al periodista és vergonyós i més considerant l'actual situació de l'emèrit. Ho considera un maltractament.

Rei emèrit Joan Carles I i rei Felip VI / Europa Press
Rei emèrit Joan Carles I i rei Felip VI / Europa Press

"Com es mori en l'exili, Felipe plorarà llàgrimes de sang tota la seva vida", opina. Segons ell, Juan Carlos ja té 86 anys i pot morir-se en qualsevol moment. A més, la seva salut és delicada. Està malament. Es moriria fora d'Espanya i enfrontat al seu fill. El seu propi fill l'ha fet fora de casa seva i del seu país. Confessa que el marit de la reina Sofia no se'n va anar pel seu propi peu, sinó que el seu fill el va fer fora. No era per no danyar el regnat del seu fill. "Humiliant", lamenta.

Felipe ha tingut accés als últims informes mèdics de Juan Carlos i estaria molt preocupat. L'emèrit ha viscut en solitud els últims anys i això ha minvat la seva salut. "Es podria morir en qualsevol moment".