De la reina Letícia s'han parlat moltes coses, però no totes són certes. Que si fuma d'amagades, que si s'ha enfadat amb Sa Majestat El Rei Felip VI, que si, que si... Res, tot fals. De les poques coses reals que es publiquen sobre Letícia són les pertanyents a la seva dieta, la Perricone i a la seva cuina, la mediterrània. Leti segueix al peu de la lletra el quadern de bon menjar que s'imparteix a totes les escoles de nutrició, per la qual cosa cada setmana sabem noves coses culinàries de La Zarzuela...

Letizia camisa blanca efe
Letícia camisa blanca efe

Mui Kitchen és un dels principals diaris de referència sobre cuina i Casa Reial i han estat ells els que han publicat en més d'una ocasió les 'cheat-meals' del Rei Felip, així com els aliments vetats al Palau de la Zarzuela. Se sap que allà no poden entrar aliments com els panetes de Jaén o els bunyols de carbassa, així com tampoc cap tipus de fregits ni dolços. Només hi ha una excepció: el dia de Reis. I és que cada 6 de gener arriba Jesús Ortiz, el iaio d'Elionor i Sofia a portar-los el tortell a les filles de SSMM. Ara sabem un nou detall de la dieta, en aquest cas molt recent.

Letizia infanta Sofia GTRES
Letícia infanta Sofia GTRES

La qüestió és que el mes d'abril passat va ser l'aniversari de la infanta Sofia i avui s'han sabut uns quants detalls sobre això. Letícia és zero de dolços, però sempre fa excepcions quan arriben dates tan assenyalades com els aniversaris de les seves filles. El de Sofia, que complia 16 voltes al sol, era l'ocasió perfecta per a endrapar entre tota la Casa Reial una mica de dolç, però no unes postres qualssevulla... I és que La Reina va posar fil a l'agulla per elaborar ella mateixa el pastís d'aniversari dels setze anyets de la petita de les seves filles. Lluny de comptar amb el servei reial de La Zarzuela -molt complet encara que no tan complex com el de Buckingham Palace-, Letícia va fer ella mateixa el pastís amb ou, farina, llet... però sense sucres refinats ni farines rares. Molt molt poc sucre, ja que aquest és l'artífex d'una de les principals pandèmies nutritives que patim avui dia, la de la hiperglucèmia.

Rei Felip pastís Casa Reial
Rei Felip pastís Casa Reial

Això del pastís d'aniversari no podem confirmar-ho al 100% que hagi ocorregut aquest any, però sí en d'altres, i és que la Reina Letícia, tal com diuen a 'Vanity Fair' fa així els pastissos per a les seves filles. "En algunas ocasiones la reina ha preparado ella misma la tarta de cumpleaños para las fiestas de sus hijas, siguiendo una receta casera sin azúcar refinado y con harina integral", relaten. I, per beure, doncs potser cava o xampany per brindar, però no per prendre, ja que la infanta és menor d'edat. Segur que va prendre aigua o suc de fruites -un dels aliments preferits del seu pare-... amb un vas de sidra! I és que els reis, fent gala del seu antic càrrec de prínceps d'Astúries, utilitzen sempre vasos de sidra per a beure aigua a la Casa Reial. Una altra curiosity royal.

Leonor graduación amb Letizia i Felipe
Elionor graduació amb Letícia i Felip